Published On: lun, Feb 7th, 2011

Spectacolul „Peer Gynt”, vizionat in vederea nominalizarilor pentru Gala Premiilor UNITER

Share This
Tags

* miercuri, juriul oficial al Uniunii Teatrale din Romania va viziona  spectacolul „Peer Gynt”, jucat de trupa teatrului „Maria Filotti”

Teatrul  Maria Filotti Braila va  prezenta miercuri,  9 februarie, spectacolul „Peer Gynt” de Henrik Ibsen, juriului oficial al Uniunii Teatrale din Romania ( UNITER), format din criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Doina Modola si Andreea Dumitru. Vizionarea spectacolului „Peer Gynt” va fi realizata in vederea nominalizarilor pentru  cea de-a XIX –a editie  a Galei Premiilor UNITER , initiata si coordonata de Ion Caramitru, care se desfasoara anual, incepand din 1991. Decernarea premiilor se face dupa principiul nominalizarilor stabilite de  juriul de selectie.

„Teatrul „Maria Filotti” din Braila a  deschis stagiunea 2010/2011 cu premiera piesei „Peer Gynt” de Henrik Ibsen, in regia lui Vlad Cristache si scenografia lui George Mosorescu. Spectacolul este realizat cu sprijinul partenerilor sai, Ambasada Regala a Norvegiei la Bucuresti si Santierul Naval STX RO Offshore Braila S.A.

Tanarul regizor Vlad Cristache a absolvit in 2009 sectia Regie–Teatru, din cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale din Bucuresti, la clasa profesorului Liudmilla Szekelly Anton, profesor asociat Radu Apostol. Vlad  Cristache este in prezent masterand in „Arta regizorului de teatru” U.N.A.T.C. Bucureşti la clasa d-lui profesor Victor Ioan Frunza”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.

„Peer Gynt este prototipul omului dispretuit de societatea pe care, la randul lui, o dispretuieste. Un outsider visator, respingand mediocritatea, care incearca cu orice pret sa fie «altfel», sa fie liber. Cenusiul cotidianului, absenta orizontului, il obliga sa evadeze in imaginar, sa traiasca o viata dubla, in care fantezia si realitatea se intrepatrund, in care visurile de a ajunge imparat si luptele cu creaturi supranaturale se suprapun peste scandaluri domestice”, a  declarat regizorul Vlad Cristache.

„Personajul Peer Gynt este interpretat de actorul Marius Stanescu, membru al trupei Teatrului Odeon din Bucuresti, cunoscut publicului datorita unor roluri precum : Hamlet in Hamletmachine de Heiner Muller, un spectacol de Dragos Galgotiu; Stietot in Aventurile lui Habarnam de Nikolai Nosov, regia Alexandru Dabija; Cloten, in Cymbeline de William Shakespeare, regia Laszlo Bocsardi; Contele Romeo Daddi, in Nu se stie cum de Luigi Pirandello, regia Laszlo Bocsardi”, se mai arata in comunicatul dat publicitatii.

Alaturi de Marius Stanescu, din distributie mai fac parte : Liliana Ghita, Alexandra Salceanu, Bujor Macrin, Adrian Nicolae, Emilia Mocanu, Zane Jarcu, Costica Burlacu, Marcel Turcoianu, Dan Moldoveanu, Silvia Tariq, Flori Popa, Wanessa Radu, Adrian Iacov, Ilona Marin.

Asistent regie: Adrian Iacov, ilustraţia muzicala: Cornel Cristei, muzica live: Cornel Cristei si Adrian Nicolae.

Comentarii

comentariu

About the Author

-