Published On: joi, Feb 17th, 2011

Se fura la Braila de la cani, valize, oglinzi retrovizoare pana la sarma unui gard de cimitir

Share This
Tags

Ce anume ii determina pe braileni sa recurga la furtisaguri? E greu de spus! Fie ca o fac doar ca sa isi rotunjeasca veniturile, fie ca vor sa castige mai mult fara sa depuna eforturi prea mari, un lucru este cert. Oamenii legii isi fac datoria si au ac de cojocul lor, indiferent care ar fi motivele acestora de a fura. Astfel, ca sa putem justifica cele spuse anterior, vom prezenta cateva exemple in acest sens.
Pe de o parte, marti, in jurul orelor 21:00, o patrula formata atat din politisti, cat si din jandarmi, l-a prins in fapt pe braileanul B.I., in timp ce incerca sa-si insuseasca pe nedrept: o combina muzicala, doua boxe audio, o cana electrica si o valiza, toate aceste bunuri dintr-un imobil de pe strada Caramidari, care apartineau de fapt si de drept lui O.V. “Valoarea prejudiciului fiid de 500 de lei si a fost recuperat integral. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat”, au declarat surse oficiale ale Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Braila.
Pe de alta parte,  ieri, orele 10:00, pe DN 2B, agentii de la Postul de Politie Comunala Surdila Gaiseanca i-au prins asupra faptului pe J.A. de 26 ani, din comuna, si pe T.C.de 17 ani, din Buzau. Cei doi indivizi au furat trei bucati de plasa din sarma, cu o lungime de 3 m si cu o latime de 2 m, dislocate din gardul cimitirului Filipesti, dar si doua capete sparte de la un hidrant din fonta, sustrase dela reteaua pentru irigatie din apropierea comunei, pe care le transportau cu un carut. “Bunurile, in valoare totala de 1.500 de lei, au fost recuperate de catre politisti, urmand a fi predate partilor vatamate. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii de furt calificat”, au precizat surse oficiale ale IPJ Braila.
Ieri, dar de data aceasta in jurul orelor 15:00, un barbat din satul Satuc, comuna Galbenu, a sesizat printr-un apel telefonic la Postul de Politie Comunala Galbenu faptul ca, a vazut trei tineri, care furau mai multe bunuri din curtea vecinului sau; casa vecinului respectiv fiind nelocuita. Cum bine se stie: cand pisica nu-i acasa, soarecii joaca pe masa sau, altfel spus, hotii fura din casa. In urma apelului telefonic, politistii s-au deplasat imediat la locul cu pricina si i-au prins pe sosea pe O.E. de 21 ani, pe B.F. de 15 ani si pe B.A. de 14 ani, toti din aceeasi comuna, incercand sa paraseasca localitatea. Cercetarile desfasurate de catre politisti au stabilit, ca cei trei indivizi au furat pe 13 februarie 2011, iar in momentul in care au fost surprinsi de catre vecinul pagubitului, cei trei incercau sa ia sacii cu obiectele metalice furate – componente uzate de la instalatii sanitare, piese metalice de la motoare uzate etc. – pe care i-au ascuns in curtea aceluiasi imobil, in scopul valorificarii ca fier vechi. “Prejudiciul, in valoare de 500 de lei, a fost recuperat de catre politisti. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul infractiunii de furt calificat si distrugere”, au precizat surse oficiale ale IPJ Braila.
De asemenea, tot ieri, brailenul T.D. a sesizat politistii cu privire la faptul ca, persoane necunoscute au furat prin demontare geamurile oglinzilor retrovizoare exterioare de la autoturismul sau, ce se afla parcat pe Strada Rosiorilor. Valoarea prejudiciului cauzat fiind de 1.000 de lei. In aceeasi zi, un alt brailean, M.Y., sesiza politistilor acelasi lucru, si anume faptul ca persoane necunoscute i-au furat geamul oglinzii retrovizoare de pe partea dreapta a masinii sale, ce se afla parcata pe Bulevardul Independentei. Valoarea prejudiciului de aceasta data fiind de 500 de lei. In consecinta, politistii de la Biroul de Investigatii Criminale – Furturi din autoturisme au efectuat o serie de cercetari si verificari in teren, in urma carora au stabilit si probat ca principalul suspect de savarsirea acestor infractiuni este N.C. de 21 ani din Braila. Politistii au reusit sa recupereze doar 70% din prejudiciul cauzat de N.C.. “Cercetarile continua cu autorul in stare de libertate si i s-a intocmit acestuia dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat”, au declarat surse oficiale ale IPJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-