Published On: vin, Feb 18th, 2011

Sanctiuni mai severe pentru proprietarii magazinelor de vise

Share This
Tags

* este propunerea consilierului municipal PSD Doru Damian * el si-ar dori ca acestea sa intre in vigoare din luna martie

Consilierul municipal PSD Doru Damian a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ca masurile luate pentru stoparea comertului cu plante etnobotanice la nivelul orasului nu au avut efectul scontat. In acest context, el propune ca in sedinta Consiliului Local din luna martie sa se inaspreasca sanctiunile prevazute pentru proprietarii magazinelor de vise: “Eu constat cu ingrijorare fireasca, de parinte, ca desi am luat o serie  de masuri impotriva comercializarii acelor substante etnobotanice, in continuare foarte multi tineri ajung in spitalele din Braila cu probleme. Este o chestiune din ce in ce mai presanta si am vazut ca primul ministru a iesit pe posturile de televiziune si si-a exprimat neputinta in a lupta cu acest flagel. De aceea, mai ales ca ne-am propus ca in luna martie sa facem o analiza acestui fenomen la Braila, eu cred ca avem o misiune extrem de importanta, aceea de a vedea ce se intampla pe segmentul asta si a dispune niste masuri mai severe. Consiliul Local municipal a incercat cu binisorul, am vrut sa avem un comportament civilizat cu acesti oameni, in sensul de a le retrage autorizatia pentru magazinele pe care le detin, dar s-a dovedit ca nu este suficient. Am sesizat ca sunt inca foarte multi tineri care in timpul cursurilor se duc si cumpara substante din categoria etnobotanice si atunci am clar convingerea ca trebuie aplicate niste masuri mai severe. Ma gandesc ca in luna martie, cand facem o analiza pe aceasta tema, sa inasprim regimul sanctionator. Daca oamenii nu inteles de bunavoie ca aceste magazine trebuie inchise, va trebui sa facem noi demersurile necesare. Ma refer la aplicarea unor sanctiuni contraventionale complementare acestei masuri de retragere a autorizatiei, la sanctiuni explicit prevazute in hotararea de CLM. Copilul cu multe moase ramane cu buricul netaiat, in sensul ca sunt foarte multe institutii care trebuie sa-si dea mana, pe controalele de acest tip, dar daca noi trecem in hotararea de Consiliu Local niste sanctiuni mai clare, va fi mai bine.

Daca unii vor considera ca administratia, CLM, au tendinta poate de a sari calul, eufemistic vorbind, in ceea ce priveste etnobotanicele, eu unul, prefer sa  fiu considerat un tip care se duce catre extrem in aceasta situatie, decat sa imi asum in a avea pe constiinta atatia copii care au probleme”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-