Published On: lun, Feb 21st, 2011

S-au stabilit lucrarile pe care nevoiasii le vor presta, ca munca in folosul comunitatii

Share This
Tags

* anul acesta, beneficiarii de venit minim garantat din Braila vor lucra in cimitire, pe Stadionul municipal sau vor curata strazile de gunoaie si zapada

Consiliul Local Municipal a aprobat astazi “Planul de actiuni si lucrari de interes local, pentru repartizarea orelor de munca pentru beneficiarii de ajutor social, pe anul 2011”. Altfel spus, s-a stabilit care vor fi institutiile care vor folosi la munca beneficiarii ajutorului social si ce lucrari vor realiza acestia.

Astfel, Serviciul de Utilitate Publica de Administrare a Fondului Locativ si a Cimitirelor ii va folosi pe nevoiasi pentru strangerea gunoaielor, plivit iarba, maturat, varuit, cosit iarba, ingrijire spatii verzi, deszapezire. Serviciul de Utilitate Publica, Administrare si Gospodarire Locala va da si el de lucru saracilor la ecologizarea unor suprafete, maturat carosabil si trotuare, precum si pentru maturat si taiat iarba la Stadionul municipal.

Serviciul de Utilitate Publica Seroplant va utiliza beneficiarii de ajutoare sociale la lucrari de greblat frunze, taiat lastari, adunat hartii si resturi vegetale, incarcat resturi vegetale in mijloace de transport.

Nu in ultimul rand, nevoiasii vor fi folositi la punctele de depozitare a produselor alimentare distribuite catre alti saraci, pentru activitati de manipulare.

Amintim ca, potrivit legii, persoanele apte de munca beneficiare de venit minim garantat au obligatia de a efectua lunar, la solicitarea primarului, actiuni de interes local, pentru sumele acordate ca ajutor social. Persoanele cu capacitate de munca redusa la cel putin jumatate, dovedita cu certificat constatator, au obligatia de a efectua cel putin jumatate din orele de munca aferente banilor primiti.

Orele de munca se calculeaza proportional cu cuantumul ajutorului social de care beneficiaza persoana sau familia respectiva, cu un tarif corespunzator salariului de baza minim pe tara, raportat la durata medie lunara a timpului de lucru.

Comentarii

comentariu

About the Author

-