Published On: joi, Feb 24th, 2011

Prinşi în flagrant, la vânătoare ilegală

Share This
Tags

Poliţişti de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat ieri pe linia prevenirii şi combaterii braconajului cinegetic. In cadrul acestei actiuni, pe Fondul de vânătoare 38 Şuţeşti, în pădurea din apropierea localităţii Râmnicelu, au fost prinşi în flagrant localnici, de 30 şi respectiv 32 de ani, care transportau cu o sanie trasă de un cal, un iepure de câmp, trei fazani şi două făzăniţe, toate împuşcate.

Din primele verificari efectuate a rezultat faptul iepurele şi fazanii au fost împuşcaţi de un alt individ, de 34 de ani, din comuna Râmnicelu, care nu avea autorizaţie de vânătoare pentru fondul respectiv, dincolo de faptul ca în această perioadă, vânătoarea la specia iepure este interzisă. S-a stabilit că individul este posesor de permis de armă, fiindu-i ridicate în vederea cercetărilor două arme de vânătoare şi 13 cartuşe aferente, inclusiv vânatul.

De asemenea, poliţiştii au constatat că primii doi au fost folosiţi de vânător ca gonaci, fără ca ei să cunoască legalitatea vânătorii.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vânătoare fără autorizaţie legală, vânătoarea în afara perioadelor legale la specia respectivă şi uz de armă letală fără drept.

Comentarii

comentariu

About the Author

-