Published On: mie, Feb 23rd, 2011

Prefectura n-are nevoie de sfaturi de la consilierul Damian

Share This
Tags

* o spune, printre randuri, prefectul judetului, Dumitru Popa * acesta declara ca intitutiile abilitate au un plan de masuri in vederea combaterii comercializarii plantelor etnobotanice, insa nu-l face public, tocmai ca sa nu stie cei vizati ce-i asteapta si sa se fereasca

Prefectul judetului, Dumitru Popa, este nemultumit de faptul ca zilele trecute, consilierul municipal Doru Damian s-a aratat nemultumit de reactia institutiilor statului in lupta contra magazinelor de vise. Popa a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ca atat el, cat si institutiile abilitate, au un plan concret de masuri si se deruleaza actiuni sustinute de verificare, insa nu s-au dat detalii public pe aceasta tema, ca sa nu fie pusi in garda comerciantii respectivi:  “Domnul primar a facut o conferinta de presa cu domnul Damian, care era nemultumit total si el ne zicea ce avem de facut. Noi am facut si vom face, din cele doua eu garantez ca deschise nu vor mai ramane. Actioneaza fiecare institutie pe domeniul ei de actiune si pe prevederile legale, pe care le are la indemana. Va pot arata planul de actiune care e semnat si aprobat  de prefect si semnat de toate institutiile care participa, dar nu-l pot da publicitatii. Cu certitudine fiecare institutie, cand va face controale, va raporta prefectului si in functie de cum evolueaza evenimentele, mai luam masuri sau mai trimitem alte tipuri de controale. Cum, de exemplu, ne-am gandit sa si mi-a venit ideea: Inspectoratul Teritorial de Munca. Am incercat sa respectam ceea ce prevede legislatia in vigoare, ordinul comun, dar asta nu inseamna ca ITM-ul nu poate sa se duca peste ei, sa-i controleze daca muncesc la negru, daca nu muncesc la negru, programul de lucru. Programul acestor magazine este stabilit printr-o autorizatie data de Primarie. Primaria le-a dat autorizatie cu 24 din 24 de ore. Ca prima masura, in cateva zile, va fi ca acele magazine  care reusesc sa functioneze in continuare, sa le facem program de Plafar: de la 08:00 la 16:00, daca se reuseste, sau daca vor zice ca vor sa lucreze in doua schimburi, nu mai mult de ora 22:00. Sper sa avem rezultate. Noi facem ceva, dar nu am vrut sa fac public pentru ca e ca la Politie: pleaca in control si dispar toti! Din momentul cand le-o faci prea publica, rasufla si nu-i gasesti acolo unde trebuie. Din cele cinci, patru au acum activitatea suspendata”.

Prefectul a mai spus ca de multe ori, atunci cand se aplica sanctiuni, comerciantii respectivi le atacat in instanta: “Garda Financiara i-a gasit ca nu dadeau bonuri de casa, i-au gasit cu bani in plus fata de ce era inregistrat in casa – confiscari, amenzi,  Crima Organizata a ridicat si trimis la analize pliculete. Deci s-a actionat si speram sa-i descurajam si sa-i putem inchide pana se va gasi o lege care va fi generica si in baza careia nu vei mai putea obtine autorizatie de functionare. Nu ne aflam in situatii atat de disperate cum sunt alte orase, unde numarul acestor magazine … vorba manelistului, “fara numar”, la Iasi aveau vreo 60, adica ceva incredibil!”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-