Published On: vin, Feb 11th, 2011

Politistii si jandarmii invata “gura la gura” pe un barbat din plastic de 20.000 de euro – VIDEO

Share This
Tags

Societatea Nationala De Cruce Rosie din Romania organizeaza proiectul “Sistemul national standardizat in prim ajutor de baza” al Crucii Rosii Romane. Proiectul este finantat de  Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE). Scopul este acela de a implementa la nivelul Crucii Rosii Romane un sistem unitar, autorizat de instruire si pregatire in vederea acordarii primului ajutor de baza, care sa respecte standardele europene in domeniu.

“La nivelul filialei de Cruce Rosie Braila avem pregatiti doi formatori de formatori in persoanele doamnei doctor Buiescu Gyonghi si doamnei doctor Popa Eugenia, care la randul dumnealor trebuie sa instruiasca gratuit 200 de voluntari, cu precadere din randul somerilor, studentilor, voluntarilor filialei de Cruce Rosie Braila, alte categorii”, a declarat directorul filialei de Cruce Rosie din Braila, Florica Focsa.

Proiectul, care se desfasoara, a inceput in luna noiembrie 2010 si are ca termen de finalizare luna aprilie 2011. In urma absolvirii cursului, se va da un test de verificare a cunostintelor dobandite si se va acorda o diploma aplicantilor. Cursul prevede un numar de 12 ore timp de doua zile.

“Dupa incheierea proiectului, filiala de Cruce Rosie din Braila va organiza cursuri cu plata pentru toate categoriile de salariati, obligatoriu conform Legii 319\2006 – Legea protectiei muncii – in special la intreprinderi si institutii cu grad sporit de periculozitate in vederea pregatirii unui segment de populatie, care trebuie sa stie sa acorde un prim ajutor de baza corect, ca sa poata actiona in caz de necesitate”, a mai precizat Florica Focsa, directorul filialei de Cruce Rosie din Braila.

Persoanele interesate se pot inscrie la sediul filialei de Cruce Rosie din Braila de pe strada Stefan cel Mare, numarul 223. Cursurile se vor tine tot la sediul filialei de Cruce Rosie din Braila, intr-o sala special amenajata, unde este toata dotarea necesara insusirii manevrelor si capatarea deprindelor de acordare de prim ajutor: calculator, manechine, retroproiector, flipchart. Menechinul din dotare este unul a carui costuri sunt apreciabile: ” am facut manevre pe un manechin de aproape 20 000 de euro”, a declarat reporterilor Infobraila unul dintre aplicanti. Manechinul este prevazut cu leduri speciale, care ajuta practicatii neinitiati la invatarea procedurii corecte de respiratie gura la gura si masaj cardiac.

Comentarii

comentariu

About the Author

-