Published On: mie, Feb 2nd, 2011

Pensionarii militari din Braila cer demisia lui Basescu si a guvernului

Share This
Tags

* peste 100 de militari iesiti la pensie au manifestat astazi in fata Prefecturii, scandand lozinci antiguvernamentale si antiprezidentiale, in semn de protest fata de recalcularea pensiilor.

“Jos Basescu!” Jos guvernul!”, “Demisia!’ “Tradatorii!”, “Infractorii!”, “Mincinosii!”, „Basescu nu uita, puscaria-i casa ta!” – sunt numai cateva dintre lozincile scandate astazi, la amiaza, in fata Palatului Administrativ, chiar sub ferestrele prefectului. Peste 100 de militari pensionari, nemultumiti de recalcularea pensiilor, pe care o considera o procedura samavolnica si ilegala au cerut, sa fie pedepsiti ministrii vinovati de aceasta decizie “penala” si “sa se plateasca despagubiri pentru cei afectati psihic” din aceasta cauza.

Pensionarii militarii au purtat pancarte cu texte ironice la adresa unor ministri ai Guvernului Boc, inclusiv la adresa premierului si au declarat ca nu se mira de felul jignitor in care sunt tratati militarii, in conditiile in care, in prezent, armata este condusa de o persoana care “nu a comandat in viata sa decat mici si bere”.

Protestatarii au calificat drept hartie igienica – expresia folosita a fost una mult mai dura -  deciziile  de recalculare a pensiilor pe care le-au primit acasa si au acuzat Guvernul ca ar duce un adevarat razboi psihologic si de imagine impotriva militarilor.

“Intrucat Guvernul, incepand cu primul ministru,  a declansat un adevarat razboi impotriva militarilor, proferand insulte de genul “nesimtiti”, “cu mana intinsa ca la pomana” si ne-a rapit statutul de militari, inlocuindu-l cu insultatoarea pozitie de asistat, va somam sa restaurati rapid atat statutul cadrelor militare in rezerva, cat si adevarul, prezentandu-ne scuze publice si recunoscand public faptul ca media pensiilor militare a fost nu de 2.000 lei, ci de 1.440 lei la MAI si 1.493 lei la MApN. In situatia in care nu rezolvati aceste probleme, va vom satisface curiozitatea si in ziua de 1 martie, vom convoca in fata Guvernului toate “exceptiile” adica zecile de mii de pensionari militari si civili afectati de masurile dvs de genocid si subminare a economiei nationale. Vom considera ca respingeti dialogul. Va reamintim, in cazul in care ati uitat, ca dvs sunteti in serviciul nostru, nu invers, dvs sunteti angajatii, nu stapanii nostri si a venit vremea sa facem bilantul!”, a declarat Petru Gurau, presedintele Sindicatului cadrelor militare disponibilizate, filiala Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-