Published On: vin, Feb 18th, 2011

PDL Braila incepe campania electorala prin trierea ziaristilor care vin la conferintele de presa

Share This
Tags

* jurnalistilor locali li s-a cerut sa faca cerere de acreditare si li s-a pus in vedere ca s-ar putea ca aceasta cerere sa nu se aprobe * Infobraila da flit solicitarii PDL

La putin timp dupa ce a anuntat public ca incepe campania electorala in vederea alegerilor din 2012, conducerea PDL a facut un pas important in a-si imbunatati imaginea: a pus la cale selectarea ziaristilor care vin la conferintele de presa. Facuta in numele “transparentei activitatii organizatiei”, precum si a crearii “conditiilor optime pentru desfasurarea activitatii profesionale a jurnalistilor”, actiunea a demarat astazi, cand ziaristii au primit cate o adresa oficiala, semnata de presedintele PDL Constantin Dumitriu, in care erau anuntati: “In scopul asigurarii transparentei activitatii organizatiei PDL Braila si crearea (“crearii”, PDL-istilor, invatati sa vorbiti corect romaneste, inainte sa-i selectati pe cei care scriu!) conditiilor optime pentru desfasurarea activitatii profesionale a jurnalistilor ce reflecta activitatea organizatiei noastre, va rugam sa ne transmiteti in scris datele de identificare ale jurnalistului/jurnalistilor care doriti sa fie acreditati, conform formularului din anexa. Acreditarea va asigura accesul atat la evenimentele organizatiei PDL Braila, precum si accesul prioritar la comunicatele de presa sau informatiile facute publice de catre PDL Braila. Returnarea formularului completat este echivalentul cererii de acreditare. Dupa analiza cererii dvs de catre Biroul de presa veti primi confirmarea acreditarii de presa, in format electronic, sau, daca cererea v-a fost refuzata, o notificare : “cererea v-a fost refuzata” ”.

Anexele despre care se face vorbire cuprind, pe langa datele personale ale jurnalistului care doreste sa fie acreditat, denumirea institutiei, editorul si codul fiscal.

Asadar, ca sa ne asigure conditii optime pentru desfasurarea activitatii, conducerea PDL nu ne mai invita decat daca avem binecuvantarea unor democrat-liberali – nu stim cine, persoane importante, banuim – care decid cine e ziarist si cine nu.

Intamplator sau nu, aceste solicitari de acreditare – idee pe care si-a asumat-o vicepresedintele Manina David, fosta sefa de cabinet a lui Balcan – vin dupa ce deputatul amintit a dat in mod repetat cu batul in balta, cu cateva declaratii care l-au facut de cacao la nivel national, lucru care, probabil, nu-i convine lui Balcan, ce a inceput batalia pentru Primaria municipiului. Asa ca, in loc sa gandeasca si abia apoi sa vorbeasca, el prefera, dupa cum se vede, sa indeparteze ziaristii care-i pun intrebari pe bune si care sesizeaza gafele pe care le face, in declaratiile sale. Daca nu face fata tirului de intrebari tocmai el, marele politician, care vrea sa fie si primar, ii sugeram o alta solutie: sa stea acasa si sa lase sa vina in fata presei pe cei care au sange in instalatie si sunt capabili sa-si asume greselile pe care le fac si gafele din declaratii. Sau sa dea publicitatii doar comunicate de presa compuse de Manina David, in care scrie numai ce vrea el si la care nu primeste intrebari.

Pana a ne lasa analizati de-alde specialistii lu’ Peste din PDL pe linie jurnalistica, Infobraila solicita public informatii exacte privind criteriile pe baza carora se va stabili daca se acorda sau nu acreditarea de presa si cine sunt persoanele care vor decide care sunt ziaristii buni, ce merita sa fie primiti la conferintele PDL si sunt demni de onoarea de a primi “in mod prioritar” comunicatele de presa si care sunt cei rai, care nu se inalta  la nivelul pretentiilor ziaristice ale staff-ului PDL.

Pana atunci, Infobraila notifica public conducerea organizatiei PDL Braila: “Cererea v-a fost refuzata!” si asteapta ca reprezentantii ei sa fie dati afara de la conferintele democrat-liberalilor.

In plus, anuntam ca, de acum inainte, nu vom mai face corecturile minime pe declaratiile membrilor PDL Braila – cele vizand acordul subiectului cu predicatul sau altele de acest gen, pur gramaticale, pe care le operam pana acum, pentru ca cititorii sa inteleaga ce vrea sa spuna personajul respectiv, corecturi pe care le facem la toti oamenii politici si reprezentatii administratiei locale -, ci le vom da exact asa cum au fost rostite, ca sa se vada exact care este nivelul celor care se simt capabili sa decida cine e bun ziarist si cine nu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-