Published On: lun, Feb 28th, 2011

PDL Braila a cerut suspendarea finantarii CF Braila

Share This
Tags

* initiativa democrat liberalilor, care ar fi putut duce la pierderea pana si alocului din Divizia C, nu a fost sustinuta de majoritatea consilierilor judeteni

La ultima sedinta a Consiliului Judetean Braila, consilierul Marian Sirbu a cerut colegilor sai sa sustina un amendament la bugetul propus de Consiliul Judetean Braila care sa duca la oprirea finantarii, daca echipa de fotbal va pierde sau va face un meci egal pe teren propriu, in returul campionatului.

“In buget este prevazuta finantarea cu sapte miliarde de lei a clubului de fotbal CF Dacia Braila. Dumnealui (presedintele clubului – n.r.) a pus in program acolo ca va castiga toate meciurile pe care le va disputa acasa. Sunteti de acord ca in cazul in care nu-si va respecta aceste lucruri sa suspendam finantarea? Sau, mai mult decat atat, in caz ca retrogradeaza sa returneze aceasta suma de bani? Am vazut ca la handbal s-au alocat 12 miliarde de lei, dar acolo vin mai multi spectatori decat la fotbal, plus ca fetele joaca bine. Eu spun ca s-au alocat prea multi bani la fotbal si nu au mai ramas bani si pentru alte sporturi”, a sustinut in plenul Consiliului Judetean Braila Marian Sirbu, consilier judetean PDL.

Dupa ce a apreciat ca Sirbu “si-a facut numarul”, presedintele CJ Braila, Bunea Stancu, a spus: “Dar cand a promovat din C in B si nu a pierdut nici un joc cum era? Era bine, nu-i asa? Problema este daca noi hotaram daca finantam in continuare sportul sau nu, pentru ca privatii nu prea se inghesuie. Sa nu ai fotbal la Braila, nu cred ca este in regula. Din cate stiu, a fost schimbata aproape toata echipa si poate ca nu va fi dracul atat de negru. Nu tin neaparat sa votati bugetul de la fotbal, dar nici sa facem mascarada de asta. Daca nu platim jucatorii, ei devin liberi de contract. Hotaram de comun acord ca nu vrem sa mai existe fotbal la Braila si asta e, dar sa vedem ce spun si ceilalti consilieri. Daca hotarati sa nu mai dam bani la fotbal, mai raman niste bani la Consiliul Judetean si poate mai facem vreun drum, evetual la Gropeni, acolo unde va intereseaza pe dumneavoastra, domnule consilier!”.

Presedintele PNL Braila, consilierul judetean Catalin Boboc, le-a reamintit colegilor sai de la PDL ca ei insisi au votat, in 2008, contractul de asociere dintre clubul de fotbal si CJ si ca, practic, acum nu se face decat sa se respecte acel angajament si a cerut consilierilor sa nu voteze amendamentul propus de PDL.

Realizand ca solicitarea consilierului judetean Marian Sirbu poate duce, in cazul aprobarii, chiar la desfiintarea clubului de fotbal, colegul sau de partid, Silviu Radu a luat cuvantul si a precizat ca acesta nu “este decat un amendament” si a facut apel la priceperea admnistrativa a presedintelui CJ pentru rezolvarea situatiei.

“Eu va propun ca la jumatatea returului sa facem o analiza si sa luam atunci o decizie. Daca hotaram atunci sa oprim finantarea o vom face atunci prin vot, iar daca nu atunci vom vota continuarea acesteia. Trebuie sa retineti ca suspendarea finantarii si, implicit, desfiintarea echipei, va duce la faptul ca CF Braila isi va pierde pana si locul din Divizia C”, a spus Bunea Stancu, dupa care a cerut sa consilierilor sa-si exprime votul.

Cu 26 de voturi “contra” si patru “pentru”, amendamentul PDL privind posibila suspendare a finantarii clubului de fotbal nu a trecut.

Comentarii

comentariu

About the Author

-