Published On: Soare, Feb 27th, 2011

O noua meserie, cea de mentor pentru copii cu dizabilitati, isi va gasi locul in Codul Ocupatiilor din Romania

Share This
Tags

“Vrem sa le oferim copiilor cu dizabilitati o sansa sa se joace in siguranta, sa se integreze in societate si, foarte important, sa-i intrebam cu cine vor sa se joace”,  a declarat Constantin  Cernat, managerul proiectului “Toti copiii merg la scoala”, proiect finantat prin Fondul Social European, Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007-2013.

In perioada 25-27 februarie 2011 a avut loc la Sinaia conferinta de lansare a proiectului, ce are ca obiectiv principal sprijinirea integrarii sociale, pe termen lung, a tinerilor cu dizabilitati, prescolari si elevi. Discutiile din cadrul conferintei au fost axate pe metodele si criteriile de identificare a unui numar de 400 de profesionisti care vor fi calificati pentru a deveni facilitatori in procesul de socializare a copiilor. S-au abordat si aspecte legate de educatie, egalitatea de sanse si metodele de combatere a excluziunii sociale, care reprezinta un obiectiv pe termen lung asumat in proiectul de fata.

Specialistii prezenti la conferinta au adus in discutie si problema dialogului cu parintii copiilor cu dizabilitati, precum si aceea a modalitatilor de comunicare cu acestia. “Le vom pune la dispozitie consilieri specializati pe acest tip de probleme, care le vor oferi informatii documentate despre modalitatile de recreere adaptate nevoilor copiilor lor. Vreau sa-i asigur ca pot avea totala incredere in metodele de pregatire pe care le vom implementa” a precizat Constantin Cernat.

In cadrul conferintei au fost organizate ateliere de lucru pe tema nevoilor si a problemelor cu care se confrunta personalul implicat in prevenirea abandonului scolar, precum si pe tema identificarii unor modalitati eficiente de promovare a acestui proiect in randul opiniei publice la nivel local si regional. “Apreciez interesul si implicarea specialistilor in domeniu prezenti la dezbateri si sunt convins ca aportul acestora va aduce un plus de valoare proiectului“ a precizat, in final, Constantin Cernat, managerul proiectului.

La discutii au participat specialisti din cadrul scolilor speciale si ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din 8 judete, reprezentanti ai administratiei publice locale si centrale, ONG-uri si mass media.

Comentarii

comentariu

About the Author

-