Published On: lun, Feb 21st, 2011

Nu se va face comasarea spitalelor, fara a se discuta cu autoritatile locale!

Share This
Tags

* o spune senatorul PSD de Braila Ion Rotaru, care a fost asigurat in acest sens de ministrul Sanatatii * Rotaru declara sus si tare ca autoritatile brailene nu sunt de acord cu comasarea unor spitale locale

Senatorul PSD Ion Rotaru crede ca sunt mari sanse ca Spitalul TBC si Maternitatea braileana sa scape de comasarea cu Spitalul Judetean. El a declarat ca in urma protestelor din toata tara, cu privire la incercarea de a forta mana administratiilor locale, pentru a lua decizia desfiintarii sau unirii unor unitati medicale, oficialii din Ministerul Sanatatii au inteles ca nu pot dicta consiliilor locale sau judetene: “Am avut o discutie in cadrul Comisiei de Sanatate cu ministrul Sanatatii si cu un secretar de stat de la Munca, referitor la acea lista supusa dezbaterii publice privind reprofilarea unor spitale sau desfiintarea acestora, precum si comasarea altora. A rezultat ca ministrul Sanatatii va avea in vedere o discutie aplicata cu fiecare autoritate care este vizata de una din masurile care au fost propuse si numai dupa aceasta discutie argumentata se va lua o decizie finala, pentru ca a reiesit clar ca este o ingerinta in competenta si atributiile pe care le au autoritatile locale. Pe de alta parte, n-a rezultat in niciun fel care este impactul financiar si care este pana la urma impactul asupra pacientului. Spun asta pentru ca sunt masuri dure, care vizeaza inchiderea unor spitale sau reprofilarea, dar nu vor determina un efect financiar foarte important si benefic, ba chiar pot determina situatii contrare. Ma refer la situatiile in care unele comunitati locale aveau acces – e adevarat, mai limitat – la actul medical, dar dupa inchiderea sau reprofilarea unitatilor respective, oamenii vor trebui  sa se deplaseze spre zone mai indepartate, ca sa ajunga la un spital.

Noi, la Braila, am discutat si cu domnul presedinte al Consiliului Judetean si nu se pune problema comasarii acestor spitale, nu o vom accepta”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-