Published On: joi, Feb 3rd, 2011

Brailenii care au fost in excursie in Egipt au ajuns acasa

Share This
Tags

Ambasadorul Romaniei la Cairo, Gheorghe Dumitru, a declarat ca majoritatea turistilor romani au plecat deja din Egipt, ca nu s-au inregistrat cereri de evacuare in masa si ca o parte dintre cetatenii romani inca cer sprijinul ambasadei in diferite probleme cu care se confrunta.

“Au plecat cetateni romani cu avionul de marti seara. Toti turistii au cam plecat. Mai sunt cativa care au venit individual”, a spus ambasadorul, care a precizat ca exista in mod regulat trei curse pe saptamana intre Romania si Egipt, informeaza Mediafax.

“As dori sa se retina ca aceste violente – care sunt transmise pe posturile de televiziune – se circumscriu unei suprafete mici a orasului si este vorba despre cateva mii de protestatari. In restul orasului, oamenii isi urmeaza viata”, a mai mentionat ambasadorul Romaniei la Cairo, Gheorghe Dumitru. Iar in ceea ce ii priveste pe romani, acestia nu au formulat solicitari de evacuare sau de repatriere in masa, a mai precizat ambasadorul. “Au fost solicitari individuale pentru sprijin la revenirea in tara. Noi le-am acordat toata asistenta, tot ajutorul. Oamenii ne-au contactat, in functie de ce au avut nevoie, telefonic sau personal”, a mai spus ambasadorul. Referindu-se la situatia actuala a ambasadei, Gheorghe Dumitru a mentionat ca lucrurile sunt calme, activitatea desfasurandu-se in conditii cat se poate de normale.

Brailenii aflati in vacanta au ajuns cu bine acasa, au delcarat pentru Infobraila mai multi reprezentanti ai agentiilor de turism care au trimisi turisti in aceasta perioada in Egipt.

Comentarii

comentariu

About the Author

-