Published On: vin, Feb 11th, 2011

Neregulile angajatorilor braileni au fost aspru sanctionate de catre inspectorii ITM Vaslui si ITM Braila

Share This
Tags

Potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Braila, in data de 11 februarie 2011 au fost organizate mai multe actiuni de control interjudetene cu caracter national la initiativa Inspectiei Muncii. Cu acest prilej inspectorii de munca din cadrul ITM-ului Braila au participat la diferite actiuni de control pe raza judetului Buzau, iar inspectorii de munca din cadrul ITM Vaslui si inspectorii de munca din cadrul ITM Braila au participat impreuna la actiuni de control de pe raza judetului Braila. De asemenea au fost constituite echipe mixte formate din inspectori de munca din cadrul compartimentelor: relatii de munca, securitate si sanatate in munca. Obiectivul principal al actiunilor desfasurate a fost identificarea cazurilor de munca nedeclarata, concomitent urmarindu-se respectarea prevederilor legale privind salarizarea, timpul de munca, timpul de odihna, precum si legislatia in domeniul securitatii si sanatatii in munca. Domeniile stabilite pentru control au fost in principal confectiile textile, domeniu din care au fost programate pentru verificare unitati cu pana la 150 de salariati, prestari servicii.
“Au fost verificati 17 angajatori, iar pentru neconformitatile constatate au fost aplicate 11 sanctiuni contraventionale in valoare de 13.500 lei, majoritatea deficientelor fiind retinute in domeniul securitatii si sanatatii in munca”, a declarat Dumitru Vaduva, inspector sef al ITM Braila.
In ceea ce priveste saptamana 07 – 11 februarie 2011, au fost efectuate 93 de controale dintre care: 53 au fost in domeniul reletiilor de munca si 40 in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
“Pentru deficientele constatate au fost aplicate un numar de 103 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 53.000 lei (29.500 lei in domeniul relatiilor de munca si 23.500 lei in domeniul securitatii si sanatatii in munca). Cu privire la identificarea si combaterea cazurilor de munca nedeclarata, mentionam ca au fost identificati 7 angajatori care foloseau 7 persoane fara forme legale de incadrare, carora li s-au aplicat sanciuni contraventionale in valoare de 21.000 lei”, a mai precizat inspectorul sef al ITM Braila, Dumitru Vaduva.

Comentarii

comentariu

About the Author

-