Published On: sâm, Feb 12th, 2011

Minor evadat cu o luna si jumatate inainte sa fie propus pentru liberare conditionata

Share This
Tags

* un tanar de 17 ani a disparut aseara de la Penitenciarul pentru Tineri si Minori Tichilesti.

Politistii si jandarmii braileni cauta inca de aseara un detinut de 17 ani, care a evadat din Penitenciarul pentru Tineri si Minori Tichilesti.  Adolescentul Viorel Branza, de 17 ani, originar din Vaslui, a fost incarcerat in Penitenciarul pentru Tineri si Minori Tichilesti la inceptutul lunii mai 2010, dupa ce a fost condamnat la 1 an si 4 luni, pentru furt calificat. El are antecedente pentru furt, insa reprezentantii inchisorii sustin ca a avut o comportare model in inchisoare si de aceea beneficia de un regim de detentie deschis.

Viorel Branza a fost vazut aseara, putin dupa ora 19, de un coleg de penitenciar cu care impartea o camera, in gospodaria agrozootehnica, insa la scurt timp dupa aceea, cand gardienii l-au cautat pentru apelul de seara, tanarul n-a mai fost de gasit. In penitenciar s-a dat imediat alarma si la ora 20,10 au fost alertati politistii si jandarmii, care au organizat patrule si au pornit in cautarea  evadatului. Potrivit informatiilor pe care le detinem, pe perioada cat a fost inchis, baiatul nu a fost vizitat niciodata de familie si nici nu a primit vreodata pachet, insa oamenii legii nu exclud posibilitatea ca detinutul sa se indrepte spre satul natal, Risnita, comuna Laza.

“ Minorul se afla in executare in regim deschis, fiind cazat intr-o anexa a unitatii, in gospodaria agrozotehnica. El risca o majorare a pedepsei, in functie de ce va hotari instanta. A fost sesizat judecatorul si procurorul”, ne-a declarat astazi Ionel Dinca, purtator de cuvant al Penitenciarului Tichilesti.

Conducerea penitenciarului spune ca tanarul urma sa fie propus in luna martie pentru liberare conditionata, pentru buna purtare, insa acum, el se va alege cu o pedeaspa prelungita cu pana la 4 ani.

Intr-un comunicat dat pubicitatii de Politia braileana, se precizeaza: „ Inspectoratul de Politie Judetean Braila a fost sesizat de lucratorii Penitenciarului de Minori si Tineri Tichilesti cu privire la faptul ca, in urma efectuarii apelului de seara, s-a constat lipsa numitului BRÂNZĂ VIOREL (17 ani), detinut in aceasta unitate, din data de 12 mai 2010, aflandu-se, in regim deschis, in executarea unei pedepse de 1 an si 4 luni inchisoare. Imediat, comanda IPJ a dispus instituirea de filtre compuse din politisti, politisti de frontiera si jandarmi, la toate iesirile din judetul nostru, pentru depistarea si prinderea acestuia. Deoarece nu a fost depistat, politistii de la Compartimentul Urmariri al Serviciului de Investigatii Criminale l-au dat in urmarire la nivel national. In continuare se efectueaza investigatii in teren pentru prinderea si incarcerarea lui”.

Viorel Branza este nascut la data de 1 septembrie 1993, in comuna Laza, judetul Vaslui, cu domiciliul în satul Risnita. Semnalmente: inaltime- 170 cm, corpolenta atletica, fata ovala, parul saten inchis. La momentul evadarii, el era imbracat astfel: geaca de culoare gri, fes negru, pantaloni uzati tip blue jeans de culoare albastra, bocanci negri.

Comentarii

comentariu

About the Author