Published On: mar, Feb 1st, 2011

Ministerul Sănătăţii doreste comasarea Maternităţii şi a Spitalului TBC cu Spitalul de Urgenţă Judeţean Brăila

Share This
Tags

* este doar una dintre propunerile afişate pe site-ul ministerului, ca parte a procesului de reorganizare a sistemului spitalicesc

Ministerul Sănătăţii dă startul unui nou proces de “reorganizare a sistemului spitalicesc” prin propunerea comasarii unor spitale. După cum anunţau în urmă cu câteva zile liderii PDL locali, printre spitalele vizate de comasare se află Spitalul de Obstetrică-Ginecologie şi Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila, care ar trebui, in viziunea ministerului, să devină secţii ale Spitalul de Urgenţă Judeţean.
Pe site-ul Ministerului Sănătăţii, la adresa de web www.ms.ro, a fost postată lista cu unităţile sanitare propuse pentru comasare.
“Reorganizarea spitalelor este unul dintre cele mai importante obiective de anul acesta, determinat de funcţionalitatea
sistemului şi de tratamentul corespunzător aplicat pacientului şi mai puţin de problemele financiare, cu toate că şi  acestea sunt importante”, a declarat ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila într-o conferinţă de presă.
Conform proiectului Ministerului Sănătăţii, dintre cele 435 de unităţi sanitare cu paturi care există în prezent atât în reţeaua proprie, cât şi în administrarea autorităţilor locale, 182 unităţi sunt propuse să rămână fără personalitate juridică şi să se reorganizeze în secţii exterioare. Dintre cele 182 de spitale, un număr de 111 unităţi sanitare vor fi  comasate, iar restul de 71 sunt unităţi care se
vor reprofila în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă.

Ministrul a precizat că “în urma comasărilor şi a reprofilărilor de spitale nu va exista personal medical disponibilizat. În cazul comasărilor, unităţile sanitare devin secţii exterioare ale unităţilor nou înfiinţate, ca urmare nu va exista motivaţie pentru disponibilizare de personal. Comasarea sau reprofilarea celor 182 de unităţi sanitare este rezultatul unei evaluări pe care Ministerul Sănătăţii  a realizat-o în colaborare cu direcţiile de sănătate publică şi autorităţile locale timp de mai multe luni de zile”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-