Published On: joi, Feb 3rd, 2011

Militarii in rezerva il someaza pe Basescu cu interventia fortei armatei in vederea apararii democratiei

Share This
Tags

*chiar daca aceasta amenintare nu face decat sa contureze afirmatiile celor care ii acuzau pe militarii in rezerva de imixtiune in jocurile politice

Sindicatul militarilor, care au fost disponibilizati, il avertizeaza pe presedintele Romaniei,Traian Basescu, sa aplice sanctiuni guvernantilor pentru incalcarea prevederilor legale prevazute de hotararile judecatoresti irevocabile. Ei cer ca procurorul general sa se autosesizeze si sa inceapa urmarirea penala impotriva premierului Emil Boc si a ministrilor Gabriel Oprea, Traian Igas, Ioan Botis, Catalin Marian Predoiu, Gheorghe Ialomitianu, precum si a directorului Serviciului Roman de Informatii (SRI), George Maior. In caz contrar, militarii disponibilizati ameninta cu interventia armatei in vederea apararii democratiei.

Va prezentam in intregime textul scrisorii deschise adresate presedintelui Romaniei, Traian Basescu:

Domnule Presedinte,

In conformitate cu Legile antieuropene si contrare oricaror principii de drept international 119 si 263/2010, statutul nostru de militari in rezerva, pensiile noastre militare si, prin urmare, gradele si obligatiile noastre de rezervisti au fost desfiintate prin nationalizare. In noua situatie de „asistati”, ne adresam dumneavoastra, fostul nostru comandant, doar in calitate de Presedinte, anuntandu-va ca in Romania s-a produs un grav dezechilibru al puterilor statului.

Executivul isi permite sa calce in picioare puterea judecatoreasca prin hotarari de Guvern anuland decizii si hotarari definitive si irevocabile (Legea 119/2010, art. 11), sau neluand in seama hotarari ale instantelor (338/2010, 443/2010 ale Curtii de Apel Cluj si Decizia nr. 38/2011 a ICCJ). Totodata seful Guvernului trimite circulare ministrilor, asumandu-si decizia suprema ca putere judecatoreasca, in cauze in care este implicat Executivul.

Pentru edificare, anexam prezentei somatia adresata de noi Guvernului, care contine toate elementele necesare autosesizarii si declansarii de catre procurorul general, a urmaririi penale impotriva numitului Emil Boc – premier, a numitilor Gabriel Oprea, Traian Igas, Ioan Botis, Catalin Marian Predoiu, Gheorghe Ialomitianu – ministri si a numitului George Maior, director SRI.

In aceste circumstante, va solicitam domnule Presedinte sa va indepliniti atributiile prevazute la art 80, al. 2 al Constitutiei, mergand pana la obtinerea sanctionarii vinovatilor prin demitere.

In situatia in care nu va puteti indeplini mandatul, in baza art. 118, al. 1 din Constitutia Romaniei, potrivit caruia ne subordonam, citam „exclusiv vointei poporului” misiunea noastra fiind intre altele „apararea democratiei constitutionale” vom actiona pentru restaurarea statului de drept, pentru apararea prevederilor art. 1, al. 4 si 5 din Constitutie, invocand art. 2, al. 1, art 61, al. 1 si, in interesul tuturor cetatenilor Romaniei, afectati de hotararile de Guvern si legile asumate pe care le consideram hotarari si legi ale genocidului si subminarii economiei nationale, art. 22, al. 1 ale aceleiasi legi fundamentale a Tarii.

Asteptam din partea dumneavoastra si interventia pentru reparatiile morale care ni se cuvin precum si scuzele publice la care avem dreptul din partea celor care au calomniat, injuriat si lezat grav demnitatea si onoarea categoriei noastre socio-profesionale.

Exprimandu-ne totala confuzie fata de HG nr 13/05.01.2011, publicata in Monitorul Oficial, partea I, nr 45/19.01.2011, privind mobilizarea rezervistilor, asteptam interventia dvs. in cel mai scurt timp posibil, deoarece incompetenta, reaua vointa si orgoliul nejustificat al Premierului si membrilor guvernului, care uita ca sunt nu stapanii nostri ci in slujba noastra, risca sa arunce Romania intr-un dezastru ireparabil.

Intrucat onoare am avut intotdeauna, ne permitem sa va adresam, domnule Presedinte, un simplu … ”Sa traiti” …bine!

Comentarii

comentariu

About the Author

-