Published On: mie, Feb 23rd, 2011

Managerii spitalelor brailene au salarii “nerusinate, care sfideaza pur si simplu bunul simt” – VIDEO

Share This
Tags

* este declaratia presedintelui PDL Braila, Constantin Dumitriu * el este de parere ca salariile amintite, intre 60 si 85 de milioane sunt pur si simplu “furt din banul public”

Presedintele PDL Braila, Constantin Dumitriu, se declara indignat de faptul ca managerii spitalelor aflate in subordinea Consiliului Judetean au salarii intre 60 si 85 de milioane lei vechi, dupa cum anunta, recent, presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu. Dumitriu ii numeste pe acesti manageri “imbuibati” cu salarii “nerusinate”, care “fura din banul public”. Mai mult, Dumitriu sustine ca acesti manageri sunt patiti atat de bine pentru ca “se pleaca” in fata PSD-ului si a liderului acestei formatiuni, Gheorghe Bunea Stancu: “Am luat act si sunt foarte surprins de cat de  buni manageri sunt cei de la spitale, pentru ca primesc salarii de aproape 100 de milioane lei; este incredibil cum se duce banul public! Daca esti atat de bun manager, du-te si fa-ti compania ta privata si produ! Aici, ei stiu doar sa fure din banul public! Ar trebui sa spuna ce au facut ei ca manageri pozitiv in Spitalul Judetean, ca sa-si merite acesti bani. Adica medicii nu ajung la aceste sume, dar managerii, care nu sunt din Braila, isi umplu buzunarele cu zeci de milioane de lei din banul public. Nu este normal! Si aici felicit Uniunea Socialista, pentru ca e mana lor, a comunistilor si securistilor – si cei de la Braila vad ca-i urmeaza cu mandrie. Si a propos de criza provocata de Basescu, asa cum zicea presedintele PNL Braila, ii amintesc ca este presedintele Consiliului de Administratie la Spitalul Judetean, acolo unde, in Consiliul de Administratie, s-au votat aceste salarii imense, nerusinate, care sfideaza pur si simplu bunul simt – si as vrea sa vad ca PNL-ul face totusi ceva in acest sens”.

Intrebat cat crede ca ar trebui sa fie un salariu decent, pentru un manager de spital, Dumitriu a spus: “Asa cum il are orice manager de institutie publica. Daca nu vrea sa fie manager, sa se duca sa-si faca meseria de medic! Dar 95 de milioane… sunt companii nationale care nu platesc atitia bani! Sunt 2500 de euro, enorm!”.

Seful PDL a precizat ca aceste comentarii sunt valabile si pentru managerii celorlalte spitale din Braila, nu doar pentru conducerea Spitalului Judetean, daca si ceilalti au asemenea salarii: “Ma refer la tot ce inseamna manager de spitale, acolo unde se infrupta din banul public. Daca si la Psihiatrie si dincolo au aceleasi salarii, e foarte grav! Uitati cum banul public se duce pe recunoasterea oamenilor care stau plecati in fata lui Bunea Stancu si PSD-ului! Pentru ca stau aplecati in fata lui Bunea Stancu, sunt recompensati cu aceste salarii imense!”.

Chestionat daca nu este totusi prea dur, generalizand, atunci cand ii acuza pe toti managerii spitalelor locale ca fura din banul public, Dumitriu a spus: “Daca ai fi corect, nu ai accepta salariul asta si eu am dreptul sa spun ca sunt unul din oamenii care din ’90, in Romania platesc taxe si impozite grele. Nu am lucrat niciodata cu statul si platesc taxe si impozite grele si nu accept ca taxele si impozitele pe care le platesc sa se duca in buzunarele unor imbuibati! Oameni care in viata privata nu au reusit sa demonstreze nimic si vin in  viata publica si de acolo se hranesc cu tot ce inseamna banul public. De asta sunt foarte dur si foarte pornit”.

Dumitriu considera ca directorii spitalelor ar trebui sa aiba salarii sub cel al primarului municipiului: “Normal, primarul, dupa parerea mea, este primul om in oras. Deci dupa primar ar trebui sa mergi pe salarii. Deci dupa mine, primarul este primul om in oras, pentru ca el este ales de cetateni, nu? Si atunci, daca el castiga 34 de milioane de lei net, un manager la o institutie subordonata CJ nu este normal sa castige 95 de milioane! Este incredibil!”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-