Published On: joi, Feb 10th, 2011

Mama nou-nascutului abandonat intr-o scara de bloc a fost gasita

Share This
Tags

Ieri, politistii de la Biroul de Investigatii Criminale – linia de munca „Violente” – au gasit-o pe mama, care si-a abandonat  nou-nascutul intr-o scara a unui bloc, pe Bulevardul Dorobantilor din Braila,
Amintim ca pe 27 decembrie 2010 o femeie care locuia in acel bloc a gasit, infasurat intr-o patura, un bebelus si a anuntat imediat Politia. In urma investigatiilor efectuate, politistii au stabilit ca principala suspecta este galateanca P.A., 26 de ani, care a nascut in ziua de 23 decembrie 2010, la Spitalul “Sfantul Apostol Andrei”, din Galati, si a fost externata in ziua de 27 decembrie. La inceput P.A. a negat faptul ca ar fi nascut recent, insa, potrivit probelor administrate de catre politisti, s-a stabilit ca ea este mama nou-nascutului. In cele din urma, P.A. a fost nevoita sa recunoasca faptul ca, dupa externare, dupa ce a venit cu un maxi-taxi in Braila, si-a abandonat copilul in scara unui bloc, tot atunci cand a si fost gasit de catre femeia care locuia in bloc si care a anuntat Politia. Mama nou-nascutului nu a putut sa-si justifice gestul, invocand o stare de agitatie dupa nastere, pe care nu si-o poate explica rational. Aceasta a mai declarat ca, la cateva zile dupa ce si-a abandonat copilul in scara blocului, a intentionat sa-si reia drepturile parintesti, insa i-a fost teama ca va fi judecata pentru fapta ei si de aceea a si negat initial. Galateanca mai avea un copil acasa de 6 ani. Mai mult decat atat, sotul acesteia stia tot ce se intamplase, dar pentru a o proteja, nu a facut un denunt.
“Dosarul penal, intocmit sub aspectul savarsirii infractiunii de punere in primejdie a unei persoane in neputinta de a se ingriji, fapta prevazuta si pedepsita de Art. 314, din Codul Penal, va fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Braila cu propunere corespunzatoare, in functie si de rezultatul examinarii medico-legale a copilului”, au declarat surse oficiale ale Inspectoratului de Politie Judetean Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-