Published On: mar, Feb 22nd, 2011

Furt de proportii, din magistrala de titei

Share This
Tags

* mai multi braileni au sustras circa o tona de titei dintr-o conducta, in apropiere de localitatea Ciresu

Jandarmii si politistii braileni au fost implicati, recent, intr-o actiune de proportii, pentru depistarea unor indivizi care au spart o conducta ce transporta titei si au sustras o cantitate impresionata de carburant: aproape o tona. Totul s-a intamplat in apropiere de comuna Ciresu, unde mai multi indivizi au sapat pamantul in jurul conductei, au spart-o si folosind un furtun, au umplut zeci de bidoane cu carburant.

Fiindca nu puteau transporta a cele cateva sute de litri de combustibil fara sa fie vazuti, hotii si-au facut un plan: au ascuns recipientele pe camp, sub o gramada de gunoi agricol, cu gand sa vina in noptile urmatoare si incetul cu incetul, sa care toata prada acasa.

Primul ghinion a fost ca in urma lor, din conducta a curs titei si a poluat zona, astfel incat vreo doua zile, la fata locului au misunat forte de ordine si reprezentanti ai institutiilor de mediu care cercetau incidentul. Oamenii legii au descoperit si bidoanele ascunse sub maldarul de ciocani, insa le-au lasat acolo, cu gand ca satenii care le-au umplut vor veni sa le recupereze.

Jandarmii si politistii din zona au organizat, asadar, o panda, iar dupa doua zile si doua nopti de asteptare, si-au gasit oamenii: patru indivizi au venit cu carutele pe camp, au dat la o parte resturile agricole si au incarcat bidoanele. Ei au fost luati ca din oala, iar cand au fost intrebati ce cauta acolo si ale cui sunt recipientele, au facut-o cu totii pe inocentii. Ei au spus ca treceau intamplator prin zona, ca au gasit tot intamplator recipientele si ca nu stiau ce este inauntru, dar le-au luat cu gandul ca ar putea contine motorina.

“M-am dus si eu acolo, m-am uitat prin gunoi, am vazut niste bidoane si am luat si eu unul, l-am pus in caruta si am plecat acasa. Nu stiam ce e inauntru, dar credeam ca e motorina”, a declarat senin unul dintre sateni.

“Am gasit si noi niste butoaie  in gunoaie, aici, erau incarcate cu ceva si am crezut ca era motorina, dar pana la urma era titei. Nu stiam ca sunt aici bidoanele, pur si simplu le-am gasit acolo”, a spus un altul.

“Pe mine m-a adus varul meu, a zis ca sunt niste butoaie pe camp si m-am dus cu el, am vazut ca erau acolo, am luat unele, le-am pus in caruta, dar nici n-am stiut ce-i in ele, am zis ca-i motorina”, a declarat cel de-al treilea.

Cei patru sateni sunt cercetati acum pentru furt calificat si risca pana la 15 ani de inchisoare.

Comentarii

comentariu

About the Author