Published On: mar, Feb 8th, 2011

Daca ar fi dupa el, primarul ar da Spitalul de Psihiatrie la Consiliul Judetean

Share This
Tags

* edilul-sef Aurel Simionescu spune ca la acest spital vin pacienti din tot judetul, nu doar din municipiu si firesc ar fi ca el sa fie administrat de la nivel judetean

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, este de parere ca daca ar fi sa se judece la rece, Spitalul de psihiatrie, care acum este in subordonarea Consiliului Local Municipal, ar trebui sa fie coordonat de la nivel judetean. Simionescu isi argumenteaza pozitia prin faptul ca la aceasta unitate medicala sunt consultati si internati oameni din intreg judetul, nu doar din municipiu: “Spitalul de Psihiatrie nu este unul al municipiului – sau este al municipiului pentru ca asa l-am mostenit pe documente, dar la spitalul acesta vine toata lumea care are o afectiune psihica, din tot judetul, nu doar din municipiul Braila. Deci daca vrem sa organizam lucrurile – si o sa trebuiasca sa le asezam in timp, trebuie lasate autoritatile locale sa le aseze. Eu cred ca trebuie sa vedem lucrurile asa cum sunt ele si trebuie sa vedem care este aria de competenta a fiecarui spital. Din punctul meu de vedere, locul acestui spital, asa cum este el, este la un nivel judetean, iar municipalitatea ar trebui sa aiba ceea ce se numeste peste tot Spitalul municipal, acela care sa fie de cronici, care sa vina dupa interventia de urgenta”.

Simionescu a precizat ca opinia exprimata pe aceasta tema nu inseamna ca se gandeste deja sa faca demersuri pentru a preda spitalul amintit in subordinea CJ, ci este doar o chestiune de perspectiva.

Amintim ca, oricum, presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, merge pe ideea infiintarii unei directii de sanatate locale, care sa administreze toate spitalele din Braila, iar finantarea sa se faca la comun, de catre CJ si CLM.

Comentarii

comentariu

About the Author

-