Published On: joi, Feb 24th, 2011

Cum a fost angajata pe functia de director economic la Administratia Pietelor doamna Ilas? – VIDEO

Share This
Tags

* este o intrebare la care nici macar primarul municipiului nu stie raspunsul * directorul societatii, Costel Balan, spune ca a recomandat-o cineva, dar nu stie cine * persoana in cauza este sotia maiorului Mihai Marius Ilas, prim-adjunct al sefului Jandarmeriei Braila

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, nu are idee cum a ajuns sotia maiorului Mihai Marius Ilas, prim-adjunct al inspectorului sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila, pe functia de director economic la SC Administratia Pietelor si Targurilor Braila, fara sa fi dat vreun concurs pentru acest post.

Nici Costel Balan, directorul general al acestei firme, la care actionar este Consiliul Local Municipal, nu stie prea multe pe aceasta tema, singurul lucru cert fiind acela ca Magdalena Ilas a obtinut postul  “printr-o decizie a Consiliului de Administratie, din care el nu face parte”. Balan ne-a spus insa ca nu s-a dat concurs pentru aceasta functie si nici nu se va da “pentru ca este o societate comerciala“, iar ocuparea ei s-a facut printr-o decizie luata de Consiliul de Administratie. Intrebat pe ce baza a luat CA o astfel de hotarare si intre ce candidati s-a facut alegerea, Balan a precizat ca, din cate stie, CA a primit recomandari pentru mai multe persoane, le-a analizat si a decis ca Ilas este cea mai potrivita. Intrebat fiind cine a dat recomandarile pentru persoanele respective si cum au aflat ca este un post liber, daca nu s-a dat anunt in presa, directorul SC APT Braila nu ne-a putut lamuri, ci ne-a indrumat sa intrebam membrii CA.  Balan ne-a sigurat insa ca Ilas este foarte bine pregatita profesional si nu are ce sa-i reproseze, pana acum.

In ceea ce-l priveste, primarul stie insa alta varianta, potrivit careia si Balan si directorii din subordine vor da concurs pe post. In rest, edilul-sef nu are cunostinta despre modul in care a ajuns doamna Ilas in functia amintita, nici cine a recomandat-o si nici care au fost celelalte persoane care au beneficiat de recomandari: “Cred ca este o numire temporara, pe trei luni. Nu stiu cine a dat acele recomandari, dar si directorul Balan va da concurs, au acum niste licitatii pe spatii comerciale, nu stiu, ce fac ei acolo, la piata si cand vor termina, undeva la inceputul lunii aprilie, vor da concurs pentru postul de director, Consiliul de Administratie scoate la concurs postul de director general , dupa care se scot la concurs posturile in jos, din echipa de conducere. Stiu ca acolo sunt domnul director Balan, directorul tehnic, doamna Dragut si directorul economic, doamna Ilas.

Nu stiu sa spun cate recomandari au fost, dar cand va fi partea de concurs, aia o sa fie publica si vor trebui sa dea anunt. Nu stiu sa spun in ce formula a ajuns ea pe aceasta functie si ce recomandari are. O sa vad. Activitatea respectiva trebuie insa gestionata in mod corespunzator si insistenta mea a fost la momentul respectiv ca ocuparea posturilor respective sa fie facuta pe baza de competenta, pentru ca pana la urma, chiar daca la a treia mana, ele se reflecta asupra institutiei primarului. Este o societate comerciala, dar societatea comerciala, repet, prin formula in care este si prin patrimoniul pe care il are, este in zona publica”.

Interesant este insa ca in conditiile in care primarul ne anunta ca se va da concurs pentru toate posturile de conducere, inclusiv pentru cel de director general, surse din interior ne-au informat ca Balan a semnat ieri un contract de management pe patru ani cu Consiliul de Administratie al SC APT Braila. Oare si doamna Ilas va “concura” tot asa?

Precizam ca aceasta ultima informatie nu am putut s-o verificam direct de la sursa, dat fiind ca directorul Balan nu ne-a mai raspuns la telefon.

Comentarii

comentariu

About the Author

-