Published On: mie, Feb 2nd, 2011

Consilierul Silviu Radu considera oportuna comasarea Maternitatii si Spitalului TBC cu Spitalul Judetean – VIDEO

Share This
Tags

Consilierul judetean PDL Silviu Radu este de parere ca propunerea Ministerului Sanatatii de comasare a Spitalului de Obstetrica-Ginecologie si a celui de Pneumoftiziologie cu Spitalul Judetean este una oportuna. Radu crede ca in acest fel, s-ar putea face economii importante la buget, ceea ce nu este de ici-de colo: “La momentul acesta, din toate declaratiile pe care le-am citit, sunt la curent cu subiectul, am inteles ca se face comasarea din ratiuni economice si ca ar insemna o economie de 200 milioane de Ron pe an, la bugetul de stat. E o decizie a Ministerului Sanatatii si sa stiti ca uneori, sunt spitale care… uite, de exemplu aripa B a Spitalului Judetean nu e ocupata in intregime. Deci probabil in tara mai sunt spitale care nu functioneaza la capacitate maxima, in schimb, au cheltuieli  foarte mari, pentru ca cheltuielile in sanatate sunt foarte mari. La momentul asta e o decizie a unui ministru, oportunitatea ei nu putem s-o pipaim complet, pentru ca nu stim toate datele, dar cred ca este o decizie oportuna”.

Intrebat daca este de parere ca poate decide ministerul comasarea unor spitale care sunt in subordinea administratiilor locale, consilierul  a raspuns: “Ministerul Sanatatii a dat catre administratia locala tot ce inseamna spital, probabil Ministerul Sanatatii va lua legatura cu

mai-marii administratiei locale si cred ca vor gasi o formula de colaborare pe acest proiect de lege”. In ceea ce-l priveste, Silviu Radu a precizat ca daca se va supune la vot in  Consiliul Judetean aceasta varianta de comasare a celor trei spitale, va vota pentru.

Comentarii

comentariu

About the Author

-