Published On: mie, Feb 2nd, 2011

Consilierul Daniel Mitrofan n-are idee daca varianta comasarii a trei spitale din Braila este buna sau rea – VIDEO

Share This
Tags

* fiindca “nu se pricepe la spitale”, el inclina sa ia de buna opinia  Ministerului Sanatatii, care merge pe ideea comasarii

Desi tema comasarii Maternitatii si Spitalului TBC cu Spitalul Judetean agita spiritele in Braila de mai bine de o saptamana si poate avea repercursiuni importante asupra a mii de angajati ai unitatilor in cauza, dar si asupra a zeci de mii de braileni, consilierul municipal PDL Daniel Mitrofan n-are idee daca varianta respectiva este oportuna sau nu.

El a recunoscut senin miercuri, intr-o conferinta de presa, ca nu stie daca varianta comasarii este buna sau nu, fiindca nu se pricepe la management medical, asa incat este dispus sa mearga pe opinia Ministerului Sanatatii, desi spitalele respective sunt in subordinea Consiliului Judetean. Chiar daca in calitate de ales local, ar fi de asteptat sa militeze pentru apararea drepturilor administratiei locale de a lua decizii asupra institutiilor din subordine, Mitrofan nu da semne ca ar fi deranjat de imixtiunea de la centru: “Nu am pregatire in domeniul asta medical, eu am incredere, in schimb, in experienta celor din minister, propunerea este a lor, este in dezbatere, deci solutia inca nu exista ca finalitate, dar speram sa produca si rezultate benefice pentru populatie, pentru ca pana la urma, noi, ca si pacienti, suntem afectati de aceasta decizie”.

Intrebat daca, totusi, ca si ales local, nu are o parere referitor la ceea ce poate fi o decizie de impact major asupra comunitatii, Mitrofan a raspuns: “Inca o data  va spun, din punct de vedere tehnic, al modului in care se presteaza actul medical, nu sunt eu de specialitate, nu stiu daca ar functiona mai bine sau mai rau. Sunt de acord ca sunt consilier, repet, in raport cu spitalele, sunt doar pacient, inca o data, din punct de vedere administrativ, al managementului, nu stiu daca comasarea managementului poate asigura si o mai buna administrare”.

Chestionat daca este de parere ca ministerul poate lua decizia comasarii celor trei spitale, atat timp cat ele sunt in subordinea administratiei locale, respectiv, a Consiliului Judetean, Mitrofan a spus: “Cat timp relatia pe domeniul medical este de colaborare, deci pe actul medical ministerul este cel care poate face propuneri, iar administratia locala doar administreaza spatiile, eu sunt convins ca impreuna doar vom lua o decizie buna, deci nu doar consiliul local sa consiliul judetean si nici doar ministerul. Aici lucrurile sunt de discutat impreuna”.

Consilierul municipal Mitrofan pare a nu fi aflat ca, de fapt, de la mijlocul anului trecut, administratia locala, inclusiv consiliul din care face parte, are mult mai multe atributii, decat aceea de a administra cladirile spitalelor din subordine.

Reamintim ca Ministerul Sanatatii a anuntat demararea unui nou proces de “reorganizare a sistemului spitalicesc”, prin propunerea comasarii unor spitale, iar printre unitatile vizate se afla Spitalul de Obstetrica-Ginecologie si Spitalul de Pneumoftiziologie Braila, care ar trebui, in viziunea ministerului, să devina sectii ale Spitalului de Urgenta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-