Published On: mie, Feb 9th, 2011

Cine vrea binele Brailei, face comasarea Maternitatii si Spitalului TBC cu Spitalul Judetean!

Share This
Tags

* este opinia  presedintelui PDL Braila, Constantin Dumitriu, care crede ca aceasta propunere a Ministerului Sanatatii ar trebui votata in Consiliul Judetean

Presedintele PDL Braila, Constantin Dumitriu, este de parere ca propunerea Ministerului Sanatatii, referitor la comasarea Spitalului de Obstetrica Ginecologie si a celui de Pneumoftiziologie cu Spitalul Judetean ar trebui sa fie discutata in plenul CJ si chiar sa fie aprobata, pentru ca este spre binele comunitatii. Dumitriu considera ca o asemenea comasare ar reduce mult din cheltuieli, dar si din afacerile colaterale care se fac, pe seama acestor spitale: “Cu siguranta trebuie ca aceasta propunere sa fie supusa discutiei in CJ, pentru ca autoritatea locala trebuie sa fie de acord cu acest lucru. Din punctul meu de vedere, daca eu as fi reprezentat autoritatea locala, eu as fi spus “da” pentru aceasta comasare, pentru ca as avea un singur management, deci as coordona mult mai bine tot ceea ce inseamna bani, cheltuieli; asta, daca as vrea sa fac un management curat si bun, nu sa lucreze firmele mele de constructii. A propos, din ce am auzit, la Spitalul TBC, o contabila sau nu stiu ce, zilele trecute, a avut o problema de sanatate, ca a fost fortata sa semneze nu stiu ce si voi lua mai multe date si o sa vad despre ce este vorba.

Pe de alta parte, personalul TESA  ar scadea, as avea cheltuieli mai mici cu personalul TESA, pentru ca mie acolo imi trebuie personal tehnic, nu-mi trebuie portari, nu-mi trebuie ingineri, etc. Pe contabilitate as cheltui intr-un singur loc, pe partea de intretinere tehnica as cheltui intr-un singur loc, pe partea de servicii as cheltui intr-un singur loc”.

Dumitriu considera ca Ministerul Sanatatii nu are competenta legala sa impuna comasarea celor trei spitale, insa Consiliul Judetean ar trebui sa o aprobe: “In mod normal, nu, ministerul nu poate impune asa ceva, autoritatea locala ar trebui sa-si dea girul. Automat, hotararea ar fi a autoritatii locale, dar eu va spun ca daca as fi autoritate locala si as vrea binele orasului, acest lucru l-as face, comasarea spitalelor. Cine nu face acest lucru va spun eu ca nu vrea binele, vrea sa aiba mai multe afaceri mai multe reparatii cu firma lui, mai multe aranjamente, mai multe angajari politice, mai multe incasari pe servicii”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-