Published On: vin, Feb 11th, 2011

Chiru le masoara din priviri potenta politicienilor locali

Share This
Tags

De o vreme  incoace, presedintele Partidului Poporului Braila, Gigi Chiru, pe care toti colegii sai de partide – nu spunem “de partid”, ci “de partide”, pentru ca a facut posta cea mai mare parte a partidelor locale – il considera Gica Contra, are un gen de talent paranormal. Unii ar spune ca expresia “anormal” i s-ar potrivi mai bine, dar noi nu zicem asa, fiindca il simpatizam pe Chiru si fiindca nu-i frumos sa dai intr-un om cazut (in cap). Vorbeam despre talentul inedit pe care si l-a descoperit reprezentantul poporului: el are viziuni legate de potenta potentatilor zilei, ca sa spunem asa.  Nu, nu este medium, sa aiba viziuni cu persoanele in cauza, in ipostaze intime, desi banuim ca l-ar amuza sa vada cu ochii mintii astfel de scene. Care minte? Cea de pe urma!

Nu ghiceste in cafea, nici in lungimea nasului si nici in numarul de la pantofi si nici nu primeste prin chanelling informatii despre dimensiunile supranormale sau absolut normale ale capeteniilor politice locale. Nu merge pe numerologie si nici pe astrograme, ca sa calculeze, pe baza unor scheme complicate, punctul de maximum si punctul de minimum in bioritmurile erotice ale barbatilor politici braileni. Nu, se pare ca este mult mai simplu: lui Chiru i se deschide, intermitent, al treilea ochi, cu care vede in sclipirile celor doi ochi ai interlocutorilor – oameni normali, care nu si-au deschis inca orizontul spiritual – ca si cum s-ar uita prin prohabul lor, cu fermoarul tras.    

Si cum Chiru, desi om din popor, stie ca este bine sa impartasesti celor din jur din tainele ce ti se dezvaluie prin astfel de metode ezoterice, fiindca altfel, ti se ia darul, acesta si-a prezentat viziunile intr-o recenta conferinta de presa.

Primul pe care l-a cantarit a fost liberalul Vasile Varga, despre care ne-a marturisit, delicat, ca are “o privire trista”, insa si mai deprimat a fost de ce-a vazut cand l-a masurat din priviri pe primarul Aurel Simionescu, in ochii caruia n-a vazut nici macar vagi urme sclipicioase. Verdictul? “Privirea cea mai trista”!

Liberalului Catalin Boboc nu i-a putut face o analiza temeinica, fiindca  pe acesta l-a prins intr-un moment in care “se juca de-a mama si de-a tata” cu Stancu, iar sclipirile din ochi se puteau datora extazului de moment, neavand un caracter permanent. Chiru ne-a dat insa cateva repere privind ceea ce vede cu ochii mintii, cand e vorba despre Boboc: “si-a ales o pozitie delicata… pe care Boboc si-a asumat-o… el trebuie sa joace un rol neplacut pentru un tanar … dar poate ii place… daca are aplecare, gasim si noi lubrifianti…  nu am motiv sa ma bag in …” si aici, tocmai cand era mai palpitant, liderul PP a iesit din locul in care nu voia sa se bage si din transa.

Cand a fost vorba sa i-o masoare liderului local PSD, Gheorghe Bunea Stancu, Chiru a fost concis: “ el este sportiv”, lasand auditorul sa decida singur daca se refera la rezistenta sau la cadenta. Cert este ca i-a sugerat noului vicepresedinte al CJ, Adrian Radulescu, ca in fata sefului sau administrativ sa nu adopte decat pozitia verticala, fiindca daca se apleaca dupa sapun, asta, dupa vreun document scapat pe jos, nici n-o sa stie ce l-a lovit, dar n-o sa fie trenul. 

O ultima viziune – la propriu si la figurat ultima, in top – a fost a liderului PC Braila Gheorghi Obreja, despre care Chiru ne-a spus explicit ca nu e barbat (politic) si ca nu face fata nici macar cu una mica, mica  -  se referea la formatiunea politica pe care ar trebui sa o conduca, dar pe care, zice paranormalul nostru, nu-i capabil nici s-o zguduie, daramite s-o miste vioi.

Din motive de discretie, dar mai ales din modestie, Chiru nu a dat detalii presei si despre propriile calitati  – nu ne referim la cele ezoterice – si nici nu ne-a dus capul sa intrebam, ca eram inca socati de dezvaluirile facute. Fara sa fim insa specialisti in arte divinatorii, nu putem sa nu constatam intrigati ca Gheorghe Chiru si-a bagat-o, de-a lungul anilor (ne referim la mareata faptura) in atatea (partide politice), care, rand pe rand, i-au dat eject, ca numai canalizarile din oras i-au mai scapat. O fi vina lor, o fi a lui?

Comentarii

comentariu

About the Author

-