Published On: lun, Feb 7th, 2011

Cătălin Boboc: Uniunea Social Liberală, un exemplu că împreună putem fi mai puternici

Share This
Tags

Prin parafarea acestei Uniuni Social Liberale, constituită între Alianţa de Centru-Dreapta PNL-PC si Partidul Social Democrat, forsele politice de dreapta, de centru si de stânga se unesc, într-un efort concentrat până în anul 2020, pentru punerea României pe un traseu normal de dezvoltare, care va aduce bunăstarea si încrederea necesară că lucrurile pot evolua într-o direcsie bună. “Constituirea acestei Alianse vrea să ofere un exemplu tuturor că lucrurile bune se pot face si împreună si, cel mai important, ele se pot realiza prin negocieri continue pe idei si proiecte, câstigurile fiind în primul rând pentru cetăsenii acestei sări, care au fost minsisi si sărăcisi în fiecare zi de actuala guvernare”, a declarat presedintele PNL Brăila, Cătălin Boboc.
De aceea, niciun efort nu este prea mare pentru a scăpa de această guvernare care asupreste românii cum nu s-a mai întâmplat vreodată în istoria postdecembristă a acestei sări. „Evident că, în acest moment, se poate spune că în cadrul acestei Alianse, există trei partide pe care le despart multe lucruri, dar situasia actuală din România este suficientă pentru a putea trece de lucrurile care, teoretic, ne despart, si care, dacă ne gândim mai bine, nu reprezintă decât orgolii de partid”, a explicat Cătălin Boboc.

Exemplul Germaniei, unde funcsionează o Aliansă între forsele politice de dreapta si de stânga si, unde, atât pe perioada crizei, cât si după trecerea pe crestere economica, fiecare partid a luptat pentru proiectele sale, pastrându-si totodată identitatea proprie, este un lucru încurajator.

Un alt exemplu în acest sens îl reprezintă însusi Uniunea Europeană, care reuseste să acomodeze 27 de state membre, fiecare cu interesele sale, dar care a demonstrat că a putut crea bunăstare pentru cetăsenii săi. Vrem să îi asigurăm astfel pe simpatizansii nostri credinciosi principiilor liberale că PNL nu îsi propune în niciun fel să renunse la doctrina liberală care ne defineste. Dimpotrivă, trebuie să recunostem că dacă este vorba despre concesii, PSD este primul care ar trebui să se plângă de acest lucru, prin acceptarea parităsii la alegerile din 2012 si renunsarea la statutul de partid mare al sării.

În ceea ce priveste temerile potrivit cărora Partidul Nasional Liberal ar fi tras înspre centrul  sau chiar înpre stânga esichierului politic, trebuie spus că PNL nu este deloc un partid mic, de nisă, care să poată fi manipulat, ci unul important, cu identitate si alegători bine conturasi. Un exemplu care să întărească cele afirmate mai sus este chiar Aliansa pe care PNL a facut-o cu PDL cu ceva ani în urmă si criticile apărute atunci, potrivit cărora Partidul Liberal s-ar duce spre stânga. Toate aceste lucruri s-au dovedit în cele din urmă total eronate, PNL-ul fiind cel care a tras PDL-ul înspre centru si apoi spre dreapta. Din păcate însă pentru această sară, tipul de politică de dreapta pe care îl practică acum PDL-ul este una care ne aduce aminte de Italia lui Mussolini. “Cred deci că împreună putem fi mai puternici, iar proiectele de dezvoltare economică si socială ale PNL se vor bucura de mai multă sussinere. Obiectivele proprii Partidului Nasional Liberal au devenit astfel, mai mult decât oricând, extrem de viabile si ne vom bate pentru ele pentru a dovedi că prin încurajarea sectorului privat si a muncii putem crea crestere economică si inclusiv venituri mai mari pentru fiecare categorie socială în parte”, a adăugat presedintele PNL Brăila.

“Prin urmare, nu cred că odată cu îmbunătăsirea viesii, pe oameni îi va interesa dacă măsurile care au dus la aceste rezultate au fost de dreapta sau de stânga. Nu cred că pensionarii, mamele sau cei bolnavi vor fi până la urmă interesasi de caracterul doctrinar al măsurilor luate, dacă acestea le-au făcut viasa mai usoară”, a mai spus Cătălin Boboc.

De asemenea, suntem constiensi de faptul că presa si oamenii vor deveni interesasi de aspecte precum împărsirea funcsiilor, dar trebuie spus foarte clar că vom sine cont de voinsa oamenilor si vom fi extrem de atensi în ceea ce priveste candidasii pe care îi vom propune, pentru ca acestia  să se bucure de sprijinul cetăsenilor si să ne putem astfel impune ideile si programul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-