Published On: vin, Feb 4th, 2011

Cand e vorba de spioni infiltrati in alte partide, PDL discuta de la egal la egal cu PSD

Share This
Tags

* este declaratia deputatului PDL Eugen Badalan

Deputatul PDL de Braila Eugen Badalan este convins de existenta, in organizatia sa, a unor “cartite’’ infiltrate de alte partide, pentru a obtine informatii din tabara democrat-liberala, insa a dat asigurari astazi, intr-o conferinta de presa, ca si PDL-ul are spioni in alte formatiuni politice. Badalan considera chiar o situatie de normalitate politica spionarea reciproca si sustine ca, gratie acestor “cartite”, in cateva zeci de minute de la finalizarea unei sedinte importante la orice partid local, in taberele celorlalte formatiuni politice se stie deja ce s-a discutat la intalnirea respectiva: “Vreau sa lamurim acest lucru: numarul de spioni pe care il au celelalte partide in PDL nu este nici mai mic, nici mai mare decat numarul de spioni pe care il avem noi la ei. Sa fie clara chestia, aici se joaca la echilibru, fratilor! Avem si noi intre noi oameni care fac joc dublu, care vin la PDL doar ca sa culeaga informatii pentru a le duce la celelalte filiale de partid brailene, asa cum si noi avem in fiecare din filialele partidelor brailene oamenii nostri, care ne spun ce se intampla acolo. Asta este o chestie care e absolut echilibrata si se joaca la egalitate”.

Badalan a precizat ca, in opinia sa, deputatul Viorel Balcan, venit de la PSD, nu este un astfel de spion, asa cum banuiesc unii: “Intr-o discutie lamuritoare cu colegii nostri la momentul aderarii la organizatia noastra a domnului Balcan – pentru ca noi am avut aceasta discutie, fiindca in orice organizatie este firesc ca atunci cand iti vine un om de la un alt partid, organizatia sa ia in discutie aceasta chestie – noi am discutat-o atunci si concluzia a fost aceea ca domnul deputat Balcan si toata echipa care a venit alaturi de dansul de la PSD, lasand deoparte faptul ca a venit pe niste conflicte ireconciliabile dintre dansul si cei din PSD, nici nu mai poate sa faca vreodata in existenta lui politica pasul invers si atunci, concluzia noastra a fost ca niciodata in PDL Braila, Viorel Balcan nu va actiona impotriva intereselor organizatiei PDL, in favoarea altui partid. Invers, o va face tot timpul. Deci sub acest aspect, organizatia din start a concluzionat ca domnul deputat Balcan a venit, este si va fi pana la iesirea din politica om al PDL-ului”.

La randul sau, Balcan s-a declarat jignit de banuiala ca ar putea fi o “cartita” a PSD-ului in PDL si crede ca relatia sa cu liderul social-democrat local Gheorghe Bunea Stancu este o garantie a fidelitatii sale fata de PDL: “Eu am plecat din PSD nu mai repet din ce motive,  sunt presedintele organizatiei municipale PDL, sunt foarte motivat de a candida la Primaria municipiului si a castiga si nicidecum nu pot sa colaborez cu acea persoana din PSD, pentru ca pentru mine e o persoana care nu mai are nicio valoare. Ca sunt oameni care tradeaza, pot fi. Si eu am informatii, tot din interiorul PSD-ului, in jumatate de ora se afla ce discutam noi aici”.

Intrebat care este de fapt situatia in PDL, in contextul in care presedintele Constantin Dumitriu declara in urma cu cateva saptamani ca s-a incheiat curatenia in partid si au fost eliminati toti intrusii, iar secretarul general Silviu Radu spunea zilele trecute ca inca sunt vanate “cartitele”, pentru a fi excluse, Badalan a precizat: “Un partid e o organizatie care traieste, e viu si in fiecare zi intr-un partid se pot produce modificari de atitudini. Unele dintre ele, pana la a pleca un om dintr-un partid. Altele, pana la a veni un om dintr-un partid in alt partid. E o chestie care face parte din viata curenta a organizatiilor”.

Cu alte cuvinte, daca am inteles noi bine, spioni au fost, spioni vor fi, pan’ la capatul lumii!

Comentarii

comentariu

About the Author

-