Published On: mar, Feb 22nd, 2011

Boc vrea ca munca la negru sa fie pedepsita cu puscaria

Share This
Tags

Primul ministru Emil Boc are de gand sa inaspreasca pedepsele pentru angajatorii care folosesc munca la negru. Hotarat sa atraga la buget cat mai multi bani si convins, probabil, ca multi dintre angajatori prefera sa utilizeze munca la negru, ca sa reduca fin cheltuieli, premierul a decis sa ia masuri dure, pentru descurajarea acestor practici. Mai concret, Emil Boc se gandeste chiar sa-i arunce dupa gratii pe patronii care nu fac forme legale subordonatilor.

“Pedeapsa pentru munca la negru nu va mai fi limitata doar la aplicarea unei amenzi. Cei care vor fi prinsi ca practica acest tip de munca risca inchisoarea. Vreau sa stiti ca se inaspresc drastic sanctiunile pentru cei care utilizeaza munca la negru. Adica, pe de-o parte, exista posibilitatea sa ai un contract de munca pe 36 de luni pe perioada determinata, dar, atentie, daca si in aceste conditii mai utilizezi munca la negru, sanctiunea este inchisoarea. Deci, o masura extrem de dura pentru cei care vor continua sa practice munca la negru ca angajator”, a declarat premierul, citat de presa centrala.

 Potrivit unui recent studiu, trei sferturi dintre romani, disperati din cauza crizei si a lipsei acute a locurilor de munca, ar accepta sa lucreze la negru, numai sa poata pune ceva pe masa familiilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-