Published On: lun, Feb 14th, 2011

Balcan si Badalan vor sa faca podul, sustinuti de Boc

Share This
Tags

* deputatii PDL Viorel Balcan si Eugen Badalan i-au cerut premierului Emil Boc sa aiba din nou in vedere proiectul podului peste Dunare intre Braila si Tulcea

Odata demarata, neoficial, campania electorala, asa cum era de asteptat, reapar “demersurile” politicienilor locali pentru constructia eternului proiect al podului peste Dunare intre judetele Braila si Tulcea.

In timp ce PSD-istii braileni incearca sa obtina finantare pentru proiect fara interventia Guvernului, democrat-liberalii sunt convinsi ca nu se poate face o investitie de asemenea anvergura fara garantii guvernamentale. Este si motivul pentru care deputatii PDL Viorel Balcan si Eugen Badalan au discutat saptamana trecuta cu primul ministru despre asta, dar si despre alte chestiuni de interes judetean.

“Am avut o intalnire cu primul ministru, ne-am dus cu trei probleme, pe care domnul prim ministru si le-a insusit si a promis ca ne da tot sprijinul. Prima – impaduriri si perdele de protectie, doi – consolidarea unor diguri care actualmente sunt sub cota de inundare si trei – problema podului peste Dunare, care trebuie executat intr-un parteneriat public-privat. Noi am cerut, daca este posibil, sa se reia relatia cu guvernul Chinei, pentru a discuta despre aceasta constructie. Acest obiectiv nu se poate realiza decat prin trecerea investitiei in plan national si nu la nivelul judetean, la care se afla acum. S-a dovedit ca nu se poate face de la nivel judetean. Sigur, exista o ambitie a tuturor brailenilor de a executa aceasta lucrare, dar din pacate, s-a dovedit ca in 6-7 ani nu a putut fi facuta doar cu garantia unuia judet sau a 2-3 judete” , a declarat Balcan.

Comentarii

comentariu

About the Author

-