Published On: lun, Feb 14th, 2011

Balcan si Badalan incearca maine sa salveze Judecatoria Insuratei de la desfiintare

Share This
Tags

* cei doi vor propune in Comisia juridica a Camereri Deputatilor scoaterea Insurateiului de pe “lista negra”, insa votul decisiv va fi dat in plenul Parlamentului

Deputatul PDL de Braila Viorel Balcan, alaturi de colegul sau de partid Eugen Badalan si de deputatul PC de Galati Bogdan Ciuca, vor sustine maine, in comisia juridica a Camereri Deputatilor, un amendament la proiectul de lege privind desfiintarea unor judecatorii la nivel national. Cei trei vor incerca sa scoata de pe “lista neagra”  a judecatoriilor ce urmeaza a fi desfiintate, pe cea din Insuratei. Balcan a precizat ca avut deja o intalnire cu ministrul Justitiei, pe tema respectiva, insa nu a obtinut nicio promisiune ferma: “Am avut intalnire la grupul parlamentar cu ministrul Predoiu. Am discutat, impreuna cu domnul Badalan, problema Judecatorei Insuratei, am spus ca datele sunt eronate, am facut afirmatia ca anul trecut, Curtea de Apel Galati a dat pe tapet Judecatoria Insuratei fara sa tina cont  ca in judetul Galati, pe o raza de 15 km, sunt 2 judecatorii, cea de la municipiul Tecuci si cea de la Ivesti-Liesti. Atunci am spus: “Daca dvs considerati ca asta e un criteriu de a elimina Insurateiul, care se afla la o distanta de 55 km si de Braila si de Faurei, in conditiile in care distantele pentru cetatenii din sudul judetului se maresc intre 60 si 120 de km, nu este in regula. Au incercat sa-mi spuna “Stiti, dar cladirea?” “Cladirea este reparata capital intre 2005-2007, serviciile sunt asigurate de Consiliul Local Insuratei, iata deci ca nu sunt motive de excludere a acestei instante. Am mai dat si alte exemple, cu Caras Severin, la o populatie de  300.000 locuitori, 5 judecatorii, reduce una. In niciun alt judet cu 3 judecatorii nu s-a redus vreuna, in tara, in afara de Braila. Ministrul, la un moment dat, ne-a spus “Stiti, dar reforma continua in etapa a doua, unde mai avem, in afara de aceste 25 de judecatorii desfiintate acum, mai avem inca 70-80”. Si atunci eu am sarit ca ars si am spus: “Domnule ministru, luati masura deodata cu toate cele 100-110 judecatorii si atunci vom fi si noi motivati in fata cetatenilor, sa spunem domnule, s-a dorit o reforma in justitie de Comunitatea Europeana, iata ca ministrul a luat aceste masuri si din pacate, a intrat si Braila pe tapet”. Le-am dat putin de gandit si este posibil sa modifice proiectul de lege. 

Amendamentul semnat de mine si de colegul Badalan a fost semnat si de colegul Bogdan Ciuca, deputat PC de la Galati si marti, in comisia juridica, il vom sustine impreuna”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-