Published On: vin, Feb 18th, 2011

Balcan a inceput campania pentru alegerile la care nu va candida

Share This
Tags

Chiar daca n-o recunoaste in ruptul capului, deputatul Viorel Balcan isi da seama, pe zi ce trece, mai socat, ca are sanse din ce in ce mai mici sa castige alegerile la Primaria municipiului in 2012, pentru simplul fapt ca nu va candida. Cel putin nu in numele PDL, asa cum inca mai spera el. E drept ca daca-si pune ambitia, poate candida ca independent, dupa ce-si baga picioarele in democrat-liberalismul care i-a dat teapa.  

A mai fost una care a facut lucrul asta in 2008, dupa ce a iesit cu coada intre picioare din PD, dar cu nasul pe sus si cu credinta ca e mare si tare si pe toti ii calca-n picioare, daca va candida la Primarie. Era mare, nu zicem nu, ca esuase cu cateva regimuri de slabire, dar nu mai era de mult tare, iar la vot s-a vazut ca n-a facut nici doua parale. Bine, o sa ziceti, cum zicea ea – ca alta scuza nu gasea pentru esecul sistematic in alegeri – ca brailenii sunt misogini. Noi am zice doar ca brailenii – cel putin unii dintre ei – nu voiau sa stea sub papucul unei lucratoare la bordel (administrativ), care strangatoare, lua bani si de la prieteni si de la dusmani (politici).

Dar de data aceasta, dizidentul va fi ditamai Piticu’, macho man cu scula cat bascula, gata sa darame zidurile apatiei populare, nu o mironosita cu pretentii de mare onorabilitate, dar cu un trecut in care s-au scurs multe, ca intr-o gura de canalizare, pe care numai barbata-sau nu i l-a mirosit. 

Drept e ca nici Piticu nu-i chiar usa de biserica, daca ii analizezi anturajul, mai ales amicii interlopi de care nu numai ca nu se dezice, dar in care are chiar mare baza, cand o fi vorba de alegeri.

Dar parca ni se strange inima, cand suntem nevoiti sa-l intrebam, saptamanal, ce stie despre posibilii alti candidati la Primaria Braila ai PDL-ului, asa cum apar ei, de la nivel local sau recomandati direct de la Bucuresti. Balcan rade, dar nu-i rasul lui cand aude noi nume vehiculate pentru postul pe care si-l doreste mai mult decat orice si pentru care se pregateste inca de pe acum.

Daca ne-ar intreba pe noi – ceea ce nu se intampla – i-am sugera sa se pregateasca sufleteste si pentru varianta in care nu va ajunge sa candideze, ca sa nu fie socul prea mare, la momentul respectiv. Nu de alta, dar nu stim cum va suporta o a doua teapa pe aceasta directie, sa nu-si piarda busola si sa aiba reactii adverse severe…

Ca una e sa te injunghie pe la spate un strain, chiar daca il cunosti pe tac-su si alta e sa te loveasca un prieten bun, caruia i-ai tras-o si tu, ce-i drept, intr-o campanie anterioara, dar aia nu se pune! Dupa fata pe care a facut-o in conferinta de presa de vineri, ai zice ca n-a aflat inca de faptul ca Cibu, inca presedintele UNPR, trage sforile sa-i ia locul, ca si candidat PDL la Primarie, dar sincer, e cam penibil pentru noi sa-i dam mura-n gura, saptamana de saptamana, posibilii sai inlocuitori in campania din 2012. Si lista e doar la inceput, ca abia se contureaza optiunile…

Poate de-aia si-a si pus in gand sa trieze ziaristii pe care-i primeste la conferintele de presa, ca astia de la Infobraila ii tot dam vesti proaste si-l demoralizam in aceasta perioada de inceput de campanie, de-i vine sa ne dea pe mana prietenilor lui, interlopii. Si noi, care aveam impresia ca-i facem un bine, ca-l avertizam din timp ca i se pregateste caderea…   

Comentarii

comentariu

About the Author

-