Published On: lun, Feb 21st, 2011

Acţiunea „AUTOMOTOR 2011” s-a desfaşurat şi la Brăila

Share This
Tags

* este vorba despre o campanie europeana pentru identificarea  autovehiculelor furate şi descurajarea traficului ilegal cu acestea

În perioada 17- 19 februarie, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul Rutier şi Serviciul de Ordine Publică au acţionat pe raza judeţului Brăila, în vederea  identificării  autovehiculelor care fac obiectul furturilor şi a traficului ilegal cu acestea, cât şi a descoperirii persoanelor care săvârşesc infracţiuni legate de traficul internaţional cu autovehicule furate.

Poliţiştii au identificat şi controlat în trafic un număr de 62 de autoturisme, de mărci diferite, majoritatea înmatriculate în afara graniţelor ţării ( 18 în Bulgaria, 13 în Italia, 11 în Spania, 6 în Franţa, 4 în Republica Moldova, 4 în România, 2 în Anglia, 2 în Cehia, unul în America-Virginia şi unul în Irlanda).

„La data de 21 decembrie 2010, în cadrul întâlnirii Grupului de lucru al Consiliului UE privind cooperarea poliţienească, care a avut loc la Bruxelles, delegaţia Ungariei a propus organizarea la nivel european a unei operaţiuni comune de combatere a criminalităţii organizate privind autovehiculele, prin întărirea cooperării internaţionale pentru identificarea reţelelor infracţionale suspectate a fi implicate în traficul internaţional cu autovehicule furate. Operaţiunea a avut ca scop stimularea internaţională, prin identificarea reţelelor de traficanţi, de a determina legăturile dintre aceste reţele, de a schimba informaţii, de a identifica rute, destinaţii, moduri de operare şi tendinţe pe teritoriul statelor care participă la acţiune. În cadrul întâlnirii din 25- 26 ianuarie 2011, de la Budapesta, s-a stabilit ca Operaţiunea “AUTOMOTOR 2011” să se desfăşoare pe teritoriul statelor membre U.E.

Astfel, la data de 10 februarie a.c., Inspectoratul General al  Poliţiei Române a dispus efectuarea unei acţiuni, cu durata de 48 ore, în perioada 17 februarie, orele 8.00 -19 februarie, orele 8.00.

Pe parcursul derulării activităţilor specifice de la Brăila, din perioada 17- 19 februarie, au fost ridicate două certificate de înmatriculare pentru cercetări, întrucât ridicau suspiciuni cu privire la veridicitatea acestora. Poliţiştii brăileni au verificat concordanţele dintre datele înscrise în documente şi seriile existente pe autovehicul, numărul de identificare (seria şasiu) de pe şasiul autovehiculului, ocazie cu care s-a urmărit ca acesta să corespundă cu cel înscris în cartea de identitate şi în certificatul de înmatriculare al autovehiculului şi veridicitatea documentelor de provenienţă şi probarea acesteia cu acte justificative.

Autovehiculele oprite în trafic, deţinătorii acestora şi documentele însoţitoare au fost verificate în bazele de date şi s-a stabilit că nu figurează implementate ca fiind furate de pe teritoriul ţării noastre sau a altor state, şi nici ca făcând obiectul unor dosare penale, iar persoanele nu figurează urmărite sau căutate în cauze penale” se arată într-un comunicat dat publicităţii de purtătorul de cuvânt al PJ Brăila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-