Published On: joi, Feb 3rd, 2011

10.000 de euro gratis de la stat, pentru tinerii care vor sa-si faca propria afacere

Share This
Tags

* ajutorul se ofera pe principiul “primul venit, primul servit”

Brailenii de pana in 35 de ani care doresc sa-si deschida o noua afacere si au si ceva bani pusi deoparte, plus un plan de afaceri bine pus la punct, pot obtine o suma de maximum 10.000 de euro de la stat, ca ajutor.  Potrivit unei decizii luate aseara de Guvern, banii se vor acorda pe principiul “primul venit, primul servit”, cu cateva conditii. Astfel, beneficiarul sa aiba pana in 35 de ani impliniti si sa- sa-si infiinteze pentru prima data o intreprindere. In plus, cei interesati

trebuie sa ai un plan de afaceri bun, care sa obtina punctajul necesar pentru a se putea califica. In intreprinderea respectiva pot fi implicati maximum cinci asociati, care sa aiba toti, pana in 35 de ani. Niciunul dintre ei nu poate fi actionar sau asociat la o alta firma. In plus, cei interesati trebuie sa investeasca si ei o suma. Statul este gata sa dea jumatate din investitia initiala, dar nu mai mult de 10.000 de euro. 

Guvernul este interesat in special de investitii cat mai mari in productie sau servicii si nu de intermedieri financiare si asigurari, tranzactii imobiliare, sau activitati de jocuri de noroc si pariuri.

Principala conditie pentru a beneficia de aceste facilitati este ca beneficiarul sa reinvesteasca in fiecare an de activitate 50% din profitul brut realizat in anul anterior. In plus, el trebuie sa angajeze personal cu contract de munca pe perioada nedeterminata si sa mentina in activitate cel putin doi salariati, pe toata perioada in care firma este considerata ca fiind microintreprindere.

Prin acest program, guvernul isi doreste sa imbunatateasca mediul de afaceri, sa reduca somajul si sa stimuleze implicarea tinerilor la viata economica si sociala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-