Published On: mar, Feb 15th, 2011

“Va aduceti de vreo perioada in ultimii 5-6 ani, in care am iesit noi, PSD-ul, in gaura cu negocierile?”

Share This
Tags

* este atitudinea cu care intra PSD Braila la negocieri cu PNL-ul local, pentru stabilirea candidaturilor aliantei USL la alegerile locale si generale din 2012

Presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a inceput deja discutiile cu conducerea liberalilor, privind modalitatea in care noua alianta USL va candida la algerile locale si generale din 2012: pe lista comuna, sau pe liste separate. Personal, Stancu ar prefera cea de a doua varianta, insa nu-si face griji nici daca se va stabili ca se va merge pe liste comune:  “Asta trebuie sa discutam noi in cadrul aliantei la Braila. Prima data eram entuziast in ceea ce priveste candidaturile pe liste proprii, inca nu mi-a iesit din cap treaba asta, adica ei sa aiba candidat, noi sa avem candidat. Dar se pare ca exista un curent national in care se doreste cu totul altceva. Vom vedea. Eu cred ca daca am candida pe liste separate, cel putin la consilieri, am obtine un numar mai mare de consilieri. Putem crea o chestie mixta, dar discutam, ne uitam pe hartie. Va trebui sa discutam la pachet si alegerile generale, luand in considerare ca se modifica legea electorala, sa iasa parlamentarii dintr-un singur tur de scrutin, cei care au mai multe voturi pe colegiul in care candideaza. Asta ar fi o chestie si i-am zis cuiva la Bucuresti, din Alianta: “daca e asa, noi nici n-avem nevoie de liste comune, ca oricum noi, PSD-ul, le luam toate, nici nu mai stiu daca mai trebuie sa candidati, ca la alegerile parlamentare din 2008, PSD a castigat alegerile pe toate colegiile” “.

In cazul in care se va stabili sa se mearga cu un candidat unic al aliantei USL la Primarie si respectiv, la presedintia Consiliului Judetean, Stancu nu exclude posibilitatea ca ambii candidati sa apartina PSD-ului, indiferent ce vor zice liberalii: “Eu nu stiu ce accepta cei de la PNL, important este ca discutam pe argumente si pe voturi, nu discutam pe vorbe. Daca cei care sunt pe locul I in intentia de vot a electoratului sunt de la PNL, ca sa dau un exemplu, atunci n-o sa punem unul de la PSD, tot ca exemplu, care are mai putin in optiuni, in sondaje. Deci concluzia generala este ca trebuie facut un sondaj cu putin timp inainte de alegeri, dar la Braila, eu nu cred ca se va intampla altceva decat s-a intamplat in 2008 ( adica sa iasa in frunte candidatii PSD – n.r.). Sunt lucruri palpabile care s-a intamplat in perioada asta, noi n-am fost in scandaluri in plan local”.

Intrebat daca statutul aliantei da mana libera organizatiilor locale sa decida daca vor sa intre in alegeri pe liste comune sau separate, presedintele PSD a spus: “In principiu da, depinde de presedinte. Si de acordul din teritoriu. Nu ne subestimati, va rog eu frumos, va aduceti de vreo perioada in ultimii 5-6 ani, in care am iesit noi, PSD-ul, in gaura cu negocierile?”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-