Published On: joi, Feb 24th, 2011

“Titi e prietenul meu, dar latra ce i se dicteaza de la centru!” – VIDEO

Share This
Tags

* este declaratia presedintelui PNL Braila, Catalin Boboc, legat de liderul PDL local, Constantin Dumitriu * comentariul este legat de faptul ca Dumitriu acuza salariile “nerusinate, care sfideaza bunul simt” ale unor manageri de spitale brailene

Presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, nu este deloc de acord cu aprecierile sefului PDL Constantin Dumitriu, potrivit carora managerii spitalelor brailene au salarii “nerusinate, care sfideaza pur si simplu bunul simt”. Boboc sustine ca managerii nu au salarii intre 60 si 85 de milioane, asa cum a spus presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, sau daca au, este vorba de sume brute, care, in urma taierii taxelor si impozitelor, raman la jumatate.  In acest context, liberalul, care este presedinte in Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean, nu crede ca este este cazul sa intervina pentru reducerea salariilor managerilor, asa cum i-a cerut Dumitriu: “Acum, depinde ce intelege el prin salarii lipsite de bun simt. Nu cred ca lucrurile stau chiar asa, adica ar fi salarii intre 60 si 85 de milioane lei vechi. Nu exista un astfel salariu. Ca sa fiu sincer, efectiv, cat este un salariu acolo, la manageri, nu stiu. Stiu ca sunt salarii mai mari decat la ceilalti, dar sunt niste plafonari, deci oricum nu se pune problema ca acele salarii sa fie nesimtite. Nu exista un astfel de  salariu, de circa 2.500 de euro, dar daca domnul Stancu a spus asa, cred ca s-a referit la altceva. In Consiliul de Administratie, la Spitalul Judetean, cel putin, nu s-au discutat inca salariile, acum va avea loc urmatoarea sedinta. Doamna Sin nu are un salariu de 85 de milioane, nu stiu exact cat are, dar nu are asa ceva. Ea, cand a venit in functia de manager, interimar, pana la organizarea concursului, a venit pe acelasi salariu pe care il avea inainte vechiul director. S-au aplicat acele reduceri cum s-a aplicat la toata lumea, cu 25% si a ramas cu un salariu. Acum abia vorbim de noul contract, care s-a semnat saptamana trecuta, daca nu ma insel. Poate vorbim de niste sume brute si nu-i totuna, cand ai 60 de milioane brut, asta inseamna ca iei vreo 38 net. Ca sa raspund direct, salariile nu mi se par nesimtite, nu se pune problema, 6.300, 6.800 de lei, cat ori fi, nu sunt bani neti, nu este un salariu net, este un salariu brut, de la care stiti foarte bine ca se opresc o gramada de taxe si impozite. Nu, nici pe departe nu mi se par a fi salarii nesimtite”.

Boboc nu este de accord nici cu ideea ca managerii pot fi acuzati de “furt din banul public”, pentru ca au acele salarii, mai ales ca ei au si responsabilitati foarte mari: “Si eu sunt de parere ca mi-e prieten domnul Titi, nu vreau sa intru intr-o polemica cu el, dar vreau sa va spun ca asa cum se poarta la PDL, stiti foarte bine, vin niste din astea, sageti, niste directive de sus: “fratilor, saptamana asta spunem asta!”, latram, as spune eu, asta!”.

Intrebat daca este de parere ca prietenul sau Constantin Dumitru nu are opinii personale, ci doar reproduce ce i se dicteaza de la centru, Boboc a spus: “ Pe toate televiziunile, pe toate ziarele, pe peste tot, care sunt temele abordate de PDL? Stiti foarte bine – si aici ei sunt de apreciat, ca au campanii de presa la nivel national, unitar si toti spun acelasi lucru, pentru ca ei se pricep la un singur lucru, se pricep sa puna unii impotriva altora oameni din diferite categorii sociale, pe principiul ala, divide si condu, care pe ei in ajuta deocamdata, dar nu stiu cat o sa mai tina! Nu, dupa parerea mea nu  putem vorbi despre niste oameni cu salarii nesimtite, sunt niste oameni cu responsabilitati foarte, foarte mari acolo, sa nu uitam ca se gestioneaza, pana la urma, sanatatea din judet, as spune chiar. Asa ca PDL-ul, Ministerul Sanatatii, ar putea Casa de Asigurari de Sanatate, ar putea toti sa incerce sa gaseasca solutii sa creasca salariile si la ceilalti. Eu chiar vreau sa-l rog pe prietenul si amicul meu domnul Dumitriu, daca ar putea sa faca niste demersuri pe la Casa, pe la Ministerul Sanatatii, pe la Ministerul de Finante, sa creasca salariile la niste medici, ca sa nu mai riscam sa plece afara, sau la niste asistente, sau la ceilalti de acolo, astfel incat sa o duca toti mai bine”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-