Published On: joi, Feb 24th, 2011

“S-a consemnat ca s-a votat, dar nu s-a consemnat ca s-a aprobat votul!”

Share This
Tags

* este explicatia pe care o da primarul Brailei, pentru faptul ca a propus sa se scoata de pe ordinea de zi o hotarare deja votata * edilul spune ca el doar a propus amanarea, dar consilierii sunt cei care au luat decizia, prin vot

Primarul municipiului, Aurel Simionescu (PSD), considera sub demnitatea lui sa comenteze afirmatiile liderului PDL local Constantin Dumitriu referitoare la faptul ca ar fi “sub papucul lui Stancu”. Simionescu neaga insa categoric ca ar fi aparat interesele presedintelui  PSD Gheorghe Bunea Stancu, atunci cand a propus in Consiliul Local Municipal amanarea unui proiect de hotarare care fusese votat deja si picase la vot. Proiectul cu pricina se refera la concesionarea prin incredintare directa a unui teren de circa 8.000 de mp catre firma “Hercules”, firma la care Stancu detine, indirect, actiuni. Dumitriu l-a acuzat pe Simionescu ca a scos proiectul de pe ordinea de zi in mod ilegal, pentru a-i mai da o sansa la un viitor vot, intr-o alta sedinta CLM, insa primarul are alta varianta: “Bine, imagini si papuci se pot gasi pentru oricine, daca este nevoie, inclusiv pentru cei care afirma astfel de lucruri. La cazul despre care discutam, au avut loc discutii despre modul in care domnul Costin ( Sorin Costin, director Hercules si consilier municipal –n.r.)) trebuie sa voteze sau sa nu voteze. Dumnealui a zis prima data ca nu voteaza la proiectele nu stiu care si nu stiu care, fara sa spuna proiectul, a spus doar numarul lui, cand au ajuns la povestea cu “Hercules”, au numarat de doua ori, prima data dansul a votat si au numarat 18 voturi pentru, dupa aia nu a mai votat si au numarat 17, a fost interventia domnului consilier Varga in legatura cu cati suntem si ce suntem, interventia domnul secretar Fudulaiche care a spus ce prevede articolul din lege si atunci am spus – dar a fost o propunere, consiliul poate sa aprobe sau sa nu aprobe – am zis “Haideti sa ne lamurim asupra chestiunilor, vedem despre ce este vorba si intram din nou in CLM, nicio problema”. Poate sa intre sau sa nu intre, poate sa fie votat sau poate sa nu fie votat”.

In conditiile in care primarul admite ca s-a votat ( el spune chiar ca s-a votat de doua ori, in stenograma scrie ca s-a votat doar o data), l-am intrebat pe Simionescu de ce a considerat necesar sa amane proiectul. Explicatia a fost stupefianta: in stenograma scrie ca s-a votat, dar nu scrie ca s-a aprobat votul. “Nu, deci daca cititi bine acolo, se consemneaza (in stenograma sedintei –n.r.), deci nu este votul, votul este aprobat in momentul in care spunem “s-a votat, s-a aprobat, etc, in unanimitate, sau cu 17 voturi pentru sau cu 18 voturi impotriva”. Deci ne-am oprit la momentul in care, datorita interventiei domnului Varga si datorita situatiei domnului Costin, a aparut acea discutie, cu cine a votat, cine n-a votat. Si poate sa voteze inca o data!”, a spus Simionescu.

Edilul a dat-o din colt in colt si cand a fost intrebat de ce a mai introdus pe ordinea de zi proiectul, daca “Hercules” a depus inca din 10 septembrie 2010 o adresa prin care anunta ca renunta la solicitarea de concesionare a terenului: “Au avut o tripla solicitare,  ca sa spun asa, o solicitare in care au vrut sa concesioneze terenul, respectiv mai mult, suprafata era mai mare, au discutat pe formula in care erau acolo niste conducte, cabluri, etc si au taiat, cand s-a vazut ca este o bucata mai mica  au zis “nu mai vrem”,  au renuntat la ideea de a renunta si-au luat-o de la capat pe formula respectiva care a dus la o alta dimensiune a terenului, cea care a fost prezentata”. Intrebat inca o data daca exista la Primarie o cerere a “Hercules” depusa dupa 10 septembrie, prin care firma respectiva solicita din nou terenul in concesiune, primarul a fost nevoit sa admita ca nu stie: “Nu stiu sa spun, probabil ca da, din moment ce … Nu stiu, e de vazut, in mod normal ar trebui sa existe… o sa vad si treaba asta. Dar vad ca lumea este extrem de agitata pe o formula care n-a trecut, daca trecea intelegeam sa aiba o foarte mare agitatie…”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-