Published On: mie, Feb 23rd, 2011

“Primarul Simionescu este sub papucul lui Stancu!” – VIDEO

Share This
Tags

*este convingerea liderului PDL local, Constantin Dumitriu * acesta acuza “ hotia pe fata” care s-ar fi facut in sedinta CLM, sub tutela primarului, la un proiect de hotarare in care presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, era direct interesat

Democrat liberalii braileni acuza ceea ce ei numesc “ilegalitatile” comise in cadrul celei mai recente sedinte a Consiliului Local Municipal, cand s-a discutat pe tema unui proiect de hotarare ce viza firma “Hercules”. Mai concret, este vorba despre un proiect referitor la concesionarea prin incredintare directa a unui teren de 7.886 mp, apartinand domeniului privat al municipiului, “in vederea edificarii unui depozit pentru extinderea capacitatii de depozitare” de catre firma amintita.

Consilierul municipal PDL Daniel Mitrofan  a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ca prima chestiune in neregula a fost aceea ca s-a initiat un asemenea proiect, in conditiile in care alesii au hotarat cu totii in Consiliul Local sa nu se mai dea terenuri in concesiune decat prin licitatie. A doua chestiune incorecta, spune Mitrofan, este aceea ca dupa ce s-a respins proiectul de hotarare, prin votul consilierilor, primarul a propus scoaterea acestuia de pe ordinea de zi si amanarea discutarii lui, pentru o alta sedinta: “Ni s-a solicitat sa-l concesionam prin incredintare directa catre “Hercules”, justificand ca o sa faca acolo un depozit de materiale, desi in zona aia Hercules are un teren suficient de mare, ar putea sa construiasca orice pe terenul care il au in proprietate in momentul asta. Este vorba de un teren care nici macar nu era liber de sarcina. E la intrarea in municipiul Braila dinspre Tulcea, la trecerea bac, teren care ar putea fi utilizat de municipalitate in orice alte scopuri, nu sa il concesionam, sau daca il concesionam, parerea noastra a fost: “Haideti sa-l scoatem la licitatie!”, deci orice alt agent economic interesat in zona ar fi putut sa participe la licitatie si la incredintarea acelui teren. S-a dorit fortarea asta, sa treaca, noi am votat impotriva, nu a trecut proiectul de hotarare si spre surprinderea noastra, ne-am trezit in sedinta de Consiliu Local ca dupa ce proiectul n-a trecut, s-a solicitat amanarea lui de pe ordinea de zi, scoaterea lui de pe ordinea de zi. Fiind o hotarare cu caracter patrimonial, acolo era nevoie de o majoritate de 2/3 din numarul total consilierilor, ca sa treaca”.

In plus, consilierul PDL a mai spus ca este cu atat mai ciudata punerea pe ordinea de zi a acestui proiect de hotarare, cu cat “Hercules” SA a anuntat in scris Primaria inca din septembrie 2010 ca renunta la cererea pentru preluarea in concesiune a acelui teren : “toate discutiile astea care au iesit in CLM, au iesit in urma unei hartii care este venita inca din luna septembrie catre Primarie, in care “Hercules” se adreseaza Primariei si spune: “cu toate ca solicitarea noastra  indeplineste toate conditiile prevazute de lege, am primit din partea dvs, prin serviciile de patrimoniu si juridic, raspunsuri total eronate si tendentioase. In aceste conditii, va instiintam ca renuntam la cererea de concesionare”. In acest conditii, in care s-a retras cererea, s-a fortat in Consiliul Local sa dam terenul ala”.

In ceea ce-l priveste, presedintele PDL Braila, Constantin Dumitriu, este sigur ca manevrele primarului si ale altor consilieri municipali au ca explicatie faptul ca insusi presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, era interesat ca acest proiect sa fie votat favorabil. Dumitriu se declara insa siderat de faptul ca, dupa atatia ani in administratia publica, Aurel Simionescu inca nu stie ca, potrivit legii, daca un proiect a fost votat in plenul consiliului, el nu mai poate fi scos de pe ordinea de zi: “ “Hercules” inseamna Bunea Stancu, stiti ca el este actionarul majoritar la “Hercules” SA.  Vreau sa va spun ca este o hotie pe fata, din doua motive. In primul rand, concesionarea prin incredintare directa: poate eu sunt unul dintre cei care sunt interesat sa particip la licitatia publica pentru acel teren, pentru constructia unei dane portuare, sunt destule lucruri care se pot face. Cum poti sa dai tu un teren la un pret total de aproape 16-17 milioane, atat cat costa un chiosc in Piata Concordiei? Cat plateste un chiosc din Piata Concordiei, tu sa iei pe 8.000 de metri patrati?!”.

Dumitriu a precizat ca la vot, au fost  17 voturi favorabile, in conditiile in care trebuiau minimum 18 voturi, pentru ca proiectul sa treaca. El a explicat ca daca au vazut ca proiectul nu a trecut, s-a facut manevre, pentru a se reusi amanarea lui pentru o sedinta ulterioara,desi, potrivit legii, acest lucru nu mai era posibil.

Liderul PDL ii acuza direct pe consilierul PNL Vasile Varga si pe primarul Aurel Simionescu de a fi initiat aceste manevre, care apoi, cu complicitatea consilierilor liberali si social-democrati, s-au dus pana la capat: “Citez din stenograma sedintei CLM: “Domnul Varga Vasile: care este cvorumul pentru acest proiect de hotarare?” Regret ca domnul Varga Vasile, care este consilier vechi, jurist de profesie, nu stie care este cvorumul. Asta cred ca atrage atentia ca in cadrul socialismului liberal nu s-au inteles la discutii, ca sa-si dea seama ca le trebuie 18 voturi. Domnul Simionescu Aurel Gabriel – incredibil, primarul orasului, prin acest lucru dovedeste clar ca este sub papucul lui Bunea Stancu: “propun amanarea proiectului de hotarare pana la sedinta urmatoare, pentru analizarea textului de lege aplicabil in astfel de situatii”. Este incredibil, ce cauta asemenea oameni in functii? Incompetenti! Ce sa analizezi? Legea?! Este incredibil, un proiect votat, sa-l scoti de pe ordinea de zi?! Mie nu-mi vine sa cred ce se intampla in administratia locala! Deci probabil de teama ca dupa sedinta, domnul Bunea il va chema la apel si-l va trage de urechi, cum de a gresit, sa faca asemenea prostie, domnul Varga Vasile spune in continuare: “Sa facem un regulament in acest sens!” Domnilor, sa facem un regulament, sa schimbam Legea 215?! Este incredibil, despre ce vorbim?”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-