Published On: vin, Feb 11th, 2011

“Nu sunt de acord cu comasarea spitalelor brailene!” – VIDEO

Share This
Tags

* o spune raspicat deputatul PDL Viorel Balcan, la numai doua zile dupa ce presedintele local PDL declara ca masura ar fi in interesul comunitatii

La numai cateva zile dupa ce seful sau politic, presedintele Constantin Dumitriu, declara ca “acela care vrea binele Brailei, face comasarea spitalelor locale”, deputatul PDL de Braila Viorel Balcan se pronunta ferm impotriva acestei comasari. Balcan a precizat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca personal, nu crede ca varianta unirii Maternitatii si a Spitalului TBC cu Spitalul Judetean este una buna si a precizat ca propunerea venita de la Ministerul Sanatatii este una “orientativa”. Mai mult, liderul social-democrat a declarat ca are mari dubii ca ministerul ar fi amenintat ca taie finantarea spitalelor in cauza, in cazul in care acestea nu sunt unite. Altfel spus, Balcan nu vede niciun  motiv pentru care Consiliul Judetean, proprietarul celor trei unitati medicale, ar proceda la comasarea lor: “Am discutat la grupul parlamentar, foarte multi colegi din tara au ridicat aceasta problema, pe buna dreptate si vreau sa va spun ca niciunul dintre noi nu am fost de acord cu desfiintarea acestor spitale. Secretarul de stat Eremia, prezent la aceasta sedinta, a spus ca Hotararea de Guvern pe care o vor da este de orientare si nicidecum obligatorie, aceste spitale sunt acum in subordinea consiliilor judetene, ele sunt in masura sa transforme aceste spitale in sectii si sectiile sa fie pendinte de spitalele judetene. Nu stiu ce adresa  a primit domnul Stancu ( Gheorghe Bunea Stancu, presedintele CJ Braila – n.r.), referitor la amenintarea cu taierea finantarii, dar Hotararea de Guvern este orientativa”.

Intrebat daca nu este cumva o forma de presiune, daca nu chiar de santaj, amenintarea ca ministerul va taia finantarea spitalelor, daca acestea nu sunt comasate, Balcan a spus: “Nu e presiune… Acum noi trebuie sa intelegem ca trebuie facuta reforma si in Sanatate. Este adevarat, eu sunt un sustinator al mentinerii spitalelor in situatia actuala, in comparatie cu colegi de-a mei, care au o cu totul alta opinie, dar reforma in Sanatate trebuie facuta.  Eu nu cred ca exista o astfel de adresa de la Ministerul Sanatatii, in care sa se spuna ca se taie finantarea spitalelor, sub forma de bau-bau. Nu cred, sa v-o arate aceasta adresa! Sunt chestiuni orientative, pentru ca foarte multi colegi de-ai mei deputati au tipat pentru judetele lor”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-