Published On: vin, Feb 25th, 2011

“Hotia din banul public” din spitale se practica sub tutela voastra, a PDL, nu a noastra!

Share This
Tags

* este, in rezumat, replica presedintelui CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, la acuzatiile sefului PDL local ca seful judetului ar tutela hotia din banul public, prin salariile “nerusinate“ pe care le da managerilor de spitale * Stancu a precizat ca salariile respective sunt stabilite de ministerul Sanatatii, nu de autoritatile locale * seful CJ il califica pe Dumitriu drept “circar” si “negrotei”

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este de-a dreptul amuzat de ceea ce el numeste “prostia” presedintelui PDL local, Constantin Dumitriu, care, fara sa-si dea seama, isi da singur la gioale. Stancu face referire la acuzatiile pe care i le-a adus recent Dumitriu, cum ca Stancu ar patrona o adevarata “hotie din banul public”, prin aceea ca le-a aprobat managerilor spitalelor brailene salarii “nerusinate, care sfideaza pur si simplu bunul simt”. Seful judetului a explicat astazi, intr-o conferinta de presa, ca  aceste salarii, nerusinate sau nu, sunt stabilite de catre ministerul de resort, in baza unor criterii, iar Consiliul Judetean sau Consiliul Local nu are dreptul sa intervina asupra lor. Asadar, spune Stancu, daca se practica hotia din banul public, se practica sub patronajul guvernului PDL-UDMR – UNPR, adica al colegilor politici ai lui Dumitriu: “La prostia acestui individ, nimic nu mai este intamplator! El de meserie este un circar care nu cunoaste absolut nimic din ceea ce se intampla in lumea asta si ii comunic prin declaratia pe care o fac in fata dvs ca salariile in spitale nu le stabileste Consiliul Judetean Braila, sau Consiliul Local Municipal, ci le stabileste Ministerul Sanatatii, care, intamplator, este in coalitie cu partidul ala la care dumnealui este presedinte si atat de neorientat si de necunoscator este in legislatie, incat ar trebui sa taca si sa se duca inapoi de unde a venit, de unde l-a aruncat Marius Necula ca sa scape de el si ne-am pricopsit noi cu acest negrotei, ca sa nu-i spun altfel, acest Titiu BB, care nu ne face altceva decat necazuri.

Salariile directorilor sunt stabilite prin lege, punct. E un salariu fix la care sunt niste sporuri prin ordin al ministrului. Aceste salarii sunt cam de 95 de milioane lei vechi, din ce imi aduc aminte, la Spitalul Judetean, cu total sporuri si in jur de cinci zeci si ceva de milioane la celelalte spitale, tot brut, in functie de numarul de paturi pe care le are fiecare spital si de specificul acestuia. Repet, salariile nu sunt fixate de noi, ele sunt impuse, ca de altfel, toate salariile din Spitalul Judetean. Nu sunt negociate de noi, de Consiliul Judetean. Dar el habar nu are pe ce lume traieste! Tot ce se intampla rau – rau din punctul lui de vedere – in judetul asta, e din cauza lui Stancu”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-