Published On: vin, Feb 11th, 2011

“Eu i-am facut mari pe multi, in Braila!”

Share This
Tags

* o spune deputatul PDL Viorel Balcan, care se simte tatucul politic pentru oameni de notorietate din toate partidele politice, incepand cu Stancu si Simionescu si terminand cu Varga si Cibu

Deputatul PDL Viorel Balcan considera ca el, personal, sta la baza carierei politice a unui numar foarte mare de braileni cu notorietate la ora actuala, din cam tot spectrul politic. Balcan a declarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca el “l-a facut mare” pe presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, dar si pe multi dintre fruntasii social-democrati locali, liberali sau din UNPR: “Eu l-am facut mare pe Stancu, dar ce, numai pe el? Sunt foarte multi! Zi-mi unul de notorietate din Braila, care n-a trecut prin fabrica Balcan, de la orice partid! Vasile Varga e un produs al meu, s-a facut politician la mine in casa. Eu l-am facut si pe Cibu (Constatin Cibu, presedinte UNPR Braila – n.r.) primar, pe 1 martie 2004. Varga era mai vechi simpatizant PNL, pentru ca meseria lui liberala il facea sa aiba o simpatie fata de PNL, fata de doctrina sa, dar el membru a devenit odata cu Cibu.Verificati! Pe Simionescu (Aurel Simionescu, primar al municipiului, PSD – n.r.) cine l-a facut mare? El a fost mare la UTC, l-am luat eu in 1999, deci pe Lungu in ’98 si pe el in ’99 si l-am facut presedinte de Consiliu Judetean! Damian ( Doru Damian, consilier municipal PSD – n.r.) era un pensionar politist si l-am luat de pe unde… si l-am facut director, Rotaru, Tudose, Doinita Ciocan. Ce dubii aveti la Rotaru? Pai cine la pus la Casa de Pensii?”.

Intrebat daca nu cumva exagereaza cu faptul ca el l-ar fi facut om politic pe Vasile Varga,  Balcan a explicat: “Se pune constructia Primariei Braila,  in 2004. La acel moment facusem niste sondaje in municipiu si se punea problema daca domnul Lungu (Anton Lungu –n.r.) mai candideaza sau nu si eu am spus “domnule, din sondajele mele rezulta ca iese pe locul 4-5”. Si de fapt, a iesit pe 6 in final. Avand meciuri cu Bucurestiul, unde erau niste talibani gen Mihailescu si Cozmanca, ce doreau sa se mearga tot cu Lungu, am zis “mai, nu se poate asa ceva!”. Si am ales varianta merg cu Lungu, dar nu-l ajut, eu sprijin un independent. Si de aici in continuare stiti povestea. Varga a participat la constructia acestui proiect politic. Pana la momentul ala, ca ziaristi ai Brailei, ati auzit de Varga, pana in 2003, inclusiv, ati auzit de omul politic Varga? Pe notarul Varga toata lumea il stia, de acord, dar de omul politic Varga ati auzit pana atunci?”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-