Published On: joi, Feb 10th, 2011

“Circa 90% dintre angajatii din administratia publica braileana vin la serviciu cu gandul la spaga”

Share This
Tags

* este convingerea liderului PP Braila, Gheorghe Chiru * el spune ca acest lucru este valabil la Consiliul Judetean, Primarie si Prefectura

Presedintele organizatiei judetene a Partidului Poporului, Gheorghe Chiru, este convins ca cea mai mare parte a functionarilor publici braileni sunt tot timpul cu gandul la spaga. El a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ca stie acest lucru din propriile constatari, de cand lucra in administratia publica, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean, dar si din alte surse: “Cei din administratie, majoritatea se trezesc dimineata si se duc la munca  cu gandul “astazi ce spaga fac?”. In toata administratia locala! Intr-o proportie  zdobitoare, ei pleaca dimineata la serviciu cu gandul “cati bani fac astazi pentru mine?”. Eu, inca de pe vremea cand eram vicepresedinte la CJ am facut conferinte de presa si am spus ca 90% dintre angajati pleaca de acasa cu acest gand. Asta era pe vremea aceea, dar ce credeti, ca acum, cand criza e una care genereaza o foame endemica, acei angajati s-au metamorfozat peste noapte? Acelasi lucru si la etajul I ( Consiliul Judetean –n.r.) si la etajul II (Primarie –n.r.) si la etajul III si in partea dreapta a edificiului (Prefectura -n.r.). La Prefectura e o viata … “la vie en rose”, asa…”.

Intrebat daca funtionarii publici iau spaga din cauza saraciei, sau doar pentru ca sunt corupti, Chiru a ras[uns: “Oamenii iau spaga de foame. Da, e urat, suntem intr-o zona … eu, cum sa va spun, m-am lovit in ultima vreme de lucruri care sunt jenante pentru toata lumea si pentru mic si pentru mare si pentru avut si pentru sarac, lucruri pe care societatea noastra deja nu le mai suporta. Societatea este un burete saturat deja de acest flagel, oriunde te duci, orice faci, trebuie sa dai spaga”.

Liderul local PP a admis ca au venit oameni cu spaga si la el, cand era la Consiliul Judetean: “La Consiliu?! Pai au venit din prima secunda, cand au vrut sa ma puna vicepresedinte. Dar nu s-a pus problema in sensul asta, clar, pentru ca am dat distanta situatiei. Au fost oameni care au incercat…Nu cu plicul cu bani, oamenii modesti, invatati sa-si rezolve o situatie, au incercat si la vicepresedinte. Nu a mers pentru ca nu a mers, asta-i situatia. Pur si simplu le-am spus sa-si vada de treaba. V-am spus, fata te tradeaza, in conditiile in care esti pentru chestia asta, fata te tradeaza de la intrare. Cand esti inflexibil, omul nici nu indrazneste sa faca gestul asta”.

Intrebat daca nu cumva si-a dat singur spaga, cand si-a alocat peste rand un apartament, de la Consiliul Judetean, Chiru a spus ca altii au hotarat sa-i dea apartamentul, iar el s-a “autodenuntat”. “M-am dus, m-am autodenuntat, m-am dus la Galati, la PNA, cum era pe vremea aia”- este varianta cu apartamentul, asa cum si-o aminteste Chiru.

De fapt, dupa ce presa locala a scris despre faptul ca o comisie din CJ i-a aprobat vicelui CJ un apartament peste rand, pe motiv ca era caz urgent, “fiindca locuia cu bunica”, Chiru a trebuit sa de apartamentul inapoi si sa dea si cu subsemnatul. Cel putin asta este varianta pe care ne-o amintim noi…

Comentarii

comentariu

About the Author

-