Published On: mar, Ian 18th, 2011

Viata la tara, in cartierul brailean Lacu Dulce

Share This
Tags

* locuitorii din zona reclama ca Lacu Dulce e plin de noroi si ca traiesc ca la tara, desi platesc impozite de oras

Brailenii din cartierul Lacu Dulce au ajuns la disperare, in ultimele zile, dupa ce, de cand a venit anotimpul rece, sunt nevoiti sa inoate prin noroiul care umple ulitele din zona – fiindca strazi, spun ei, nu se pot numi acestea. Oamenii declara ca de cate ori ploua sau se topeste zapada, nu se mai poate circula  decat cu cizmele de cauciuc, iar  pe mai multe strazi nu mai reusesc sa intre nici masinile de Salvare si nici cele de salubritate. Localnicii se plang ca, din cauza baltilor de noroi care acopera complet zona, fie care pas trebuie facut cu grija, pentru a nu aluneca, iar pentru copiii problema este si mai grava, pentru ca acestia ajung in fiecare zi la scoala cu cizmele naclaite de murdarie.

Oamenii s-au saturat sa traiasca de parca ar fi la tara, desi platesc impozite de oras si sustin ca ar fi gata sa pietruiasca ei insisi strazile, daca Primaria le-ar aduce materialele necesare.

“Nu se mai poate asa, parca am fi  la tara! Sa ne aduca  Primaria pietre, ca le punem noi, facem fiecare lucrarea in poarta noastra, dar numai sa aduca piatra, ca nu avem bani sa platim noi materialele de constructie!“, ne-a declarat Marioara Olteanu. “Eu sunt bolnav si am nevoie de medic noaptea, dar daca suni dupa Ambulanta, nu poate intra masina pana aici, din cauza noroiului si a baltilor adanci!”, ni s-a plans si Gheorghe Miu.

“Sa vedeti copiii, cand se duc la scoala, ca pleca de acasa tinandu-se de garduri, sa nu alunece in noroi, iar cand ajung la scoala, sunt murdari pana la genunchi si rad colegii de ei! Acum este bine, dar sa vedeti cand ploua o jumatate de ora, o ora, ca nu mai poti sa intri nici cu elicopterul aici! E distrugere mare, e prapad, ce sa spunem, suntem uitati de toti! Am ramas ultimii oameni!”, ne-a mai spus un localnic. “Toti suntem contribuabili, toti platim impozit la stat si dam bani multi, dar traim ca intr-un sat amarat. Pai daca platim taxe si impozite, sa ne asfalteze si noua strada, ca nu cerem  mare lucru! Ca la alegeri, dadeau buzna cu totii aici si ne promiteau marea cu sarea! Domnul Balcan zicea ca se fac strazile, dar nu s-a facut nimic si au trecut cativa ani! O sa vina si la celelalte alegeri tot cu promisiunea asta?!”, a mai spus un barbat.

Primarul Aurel Simionescu a explicat, intr-o conferinta de presa, ca s-a primit finantare europeana pentru repararea catorva zeci de strazi, din mai multe cartiere ale orasului, iar din acest an, vor incepe lucrarile: “Sunt 32 de milioane de euro. Din 2011 pana in 2013 , tot ce inseamna apa, canalizare, strada, asfalt,  trotuare, etc, nu numai in Lacu Dulce, pe toate celelalte strazi care sunt in cartierele Brailita, in Radu Negru si in Chercea, vor intra in acest  program de finantare”.

Simionescu nu a putut preciza insa daca strazile din Lacu Dulce vor fi incepute in  2011 sau in 2013.

Comentarii

comentariu

About the Author

-