Published On: mie, Ian 19th, 2011

Slujbe sezoniere pentru braileni, in Danemarca

Share This
Tags

* cei interesati pot aplica pentru aceste job-uri pana pe 28 februarie * informatii detaliate se pot obtine la sediul AJOFM Braila

Brailenii care isi doresc o slujba in strainatate pot participa, in data de 10 martie 2011, la o bursa a  locurilor de munca sezoniere pentru sectorul agricol din Danemarca, organizata de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca. Cei interesati vor putea alege din circa 200 de locuri de munca pentru lucratori in agricultura, la recoltarea capsunilor, mazarii, zmeurii, cepei, dovlecilor, a altor fructe si legume. Sunt oferite si circa 10 posturi pentru soferi de tractor/camion/autobuz care, pe langa culesul propriu-zis al legumelor/fructelor, sa poata munci si ca soferi la fermele respective.

Cerintele generale sunt urmatoarele: * varsta minima – 18 ani * cunostinte de limba engleza nivel mediu * sa poata face fata unei munci fizice grele. Experienta in munca agricola constituie un avantaj.

De asemenea, se cauta si culegatori de fructe/legume cu anumite abilitati, pentru efectuarea de alte activitati (part time, pe langa culesul fructelor/legumelor). Suplimentar fata de cerintele generale deja amintite, se solicita: * Pentru ambalatori  la diverse maşini de ambalare a fructelor – legumelor: experienta in utilizarea masinilor de ambalat, carnet de conducere, abilitati pentru munca independenta, flexibilitate * Pentru personal de curatenie si intretinere: experienta in diverse munci practice ce pot aparea in camping (curatenie, diverse reparatii) * Pentru personal administrativ: abilitati IT (Excel, Word, Internet).

Se cauta si circa 10 soferi de autobuz, de tractor sau de camion pentru efectuarea de alte activitati conexe (transportul lucratorilor, transportul fructelor/legumelor), activitati ce se vor desfasura part time, pe langa culesul fructelor/legumelor. Suplimentar fata de cerintele generale se solicita: * Pentru soferii de autobuz si de camioane: experienta in conducerea autobuzelor cu persoane la si de la locul de munca, respectiv in  conducerea camioanelor pentru transportul fructelor, carnet de conducere specific C, D * Pentru soferii de tractor: carnet de conducere categoria F si/sau calificarea de „mecanic agricol”, experienta in lucrari de intretinere a culturilor: arat si grapat, semanat, erbicidat–masini de stropit prin pulverizare, dovada calificarii/experientei lor in pulverizarea erbicidelor (act solicitat de guvernul danez) printr-un certificat/o recomandare care se poate obtine de la directiile agricole judetene, primarii, loc de munca anterior. Acest certificat/recomandare trebuie tradus in limba engleza. Persoanele interesate se vor prezenta cu cartea de identitate, original si o copie, la consilierul EURES din cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila, pentru a participa la o preselectie referitoare la cunostintele de limba engleza deţinute. Datele de contact ale fiecarui consilier EURES pot fi gasite pe linkul: http://eures.anofm.ro/contact.php.

Persoanele vor fi admise numai in urma preselectiei pe criterii de limba engleza si ulterior admiterii, acestea isi vor crea, on line, CV-ul in limba engleza, pe site-ul oficial danez pentru munca sezoniera. Completarea aplicatiei (CV-ului) nu inseamna obtinerea automata a unui loc de munca, ci este doar o conditie obligatorie pentru a putea fi admis la interviu. Data limita pentru  completarea aplicatiei este 28 februarie 2011.

Informatii suplimentare se pot obtine la sediul A.J.O.F.M. Braila, din municipiul Braila, b-dul Dorobantilor, nr.603-605, parter, Compartiment EURES, la telefon 0239/611386, 0239/611519, e-mail: br_eures@ajofm.anofm.ro, cat si pe site-ul: www.eures.anofm.ro.

Comentarii

comentariu

About the Author

-