Published On: vin, Ian 14th, 2011

Sedinta aprinsa la Consiliul Judetean Braila

Share This
Tags

* Motivul: Proiectul de hotarare privind repartizarea pe unitati administrativ teritoriale a procentului de 20 % din sumele defalcate din taxa pe valoare adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale si din cota de 21 % din impozitul pe venit pe anul 2011 pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru proiecte de infrastructura care necesita cofinantare locala

Primarul Faureiului, Virginia Stancescu din partea PDL Braila i-a cerut cateva explicatii presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Braila, Gheorghe Bunea Stancu  si secretarului CJ Braila, Nicu Filoti. Intrebarile acesteia l-au suparat la culme pe seful CJ care a fost pe punctul de a o scoate din sala pe primarita de la Faurei.
Virginia Stancescu si-a exprimat nemultumirea fata de impartirea procentelor catre UAT-uri. “As vrea sa stiu daca exista cadru legal si daca da care este acela care va permite dumneavoastra sa tineti cont de disponibilul rezultat in anul anterior. Dumneavoastra ati analizat tabelele trimise de UAT-uri?” si intrebarile au continuat, la sfarsitul fiecarei intrebari primarul precizand ca mai are “o ultima intrebare”.
Daca la inceput seful CJ Braila a fost nemultumit de faptul ca niciun consilier judetean nu a avut nimic de obiectat si doar primarul de la Faurei s-a inscris la cuvant: “Va rog sa intrati in subiect pentru ca sunteti invitat si daca nu vrea nu va dau cuvantul”, nemultumirea sa a crescut in intensitate si a culminat cu cateva cuvinte taioase: “Cate intrebari ne adresati dumneavoastra? Cine sunteti dumneavoastra? Sunteti consilier judetean pentru a lua cuvantul? Nu sunt obligat sa va raspund, dar va spus ca daca citeati cu atentie proiectul nu era nevoie de aceste intrebari. Ne-am consultat cu Directia Finantelor Publice pentru disponibilitatile din fondul de rulment pe fiecare UAT in parte, la finele anului 2010″.
Si cum primarul din Faurei a continuat sa-l roage pe presedintele CJ sa raspunda punctual la fiecare intrebare adresata, Gheorghe Bunea Stancu i-a replicat: “Daca nu ma ascultati si perturbati plenul CJ va invit afara”.
In sprijinul presedintelui CJ a sarit Ionel Avram care a precizat ca comisia de buget-finante s-a consultat cu Alina Rusu din cadrul CJ Braila asupra aspectelor sesizate de catre primarul de la Faurei, iar membrii comisiei au votat proiectul cu unanimitate de voturi.
Faureiul a primit la repartizarea procentului de 20 % din sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2011 suma de 147 mii lei, in timp ce la repartizarea procentului de 20 % din cota de 21 % din impozitul pe venit pe anul 2011 a primit 153 mii lei.
Proiectul a trecut in cele din urma cu 22 de voturi pentru, o abtinere – Giana Patrascu si sase neparticipari la vot din partea consilierilor judeteni PDL – Marian Sarbu, Silviu Radu, Nicolae Mitroi, Cristian Boala, Ion Stefan si Danut Lungu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-