Published On: vin, Ian 21st, 2011

Se face trafic de influenta pe criterii administrative, in chestiunea cartierului Siret! – VIDEO

Share This
Tags

* este ceea ce banuieste deputatul PDL de Braila Viorel Balcan * acesta il suspecteaza pe secretarul de stat Mihai Capra, galatean, ca tine partea autoritatilor din judetul vecin

Deputatul PDL Viorel Balcan are o explicatie pentru faptul ca, de ani de zile, autoritatile galatene isi permit sa faca manevre administrative dubioase, ba chiar ilegale, in cartierul Siret: faptul ca secretarul de stat din Ministerul Administratiei si Internelor care raspunde de prefectii din tara este un galatean, Mihai Capra. Balcan acuza faptul ca recent, Consiliul Local Municipal Galati a aprobat o hotarare prin care se atribuie nume strazilor din cartier, iar acum, primaria Galati invita cetatenii din zona sa le faca acte de identitate, desi zona se afla pe raza administrativ-teritoriala a comunei brailene Vadeni: “Secretarul de stat care raspunde de prefectii din Romania este din Galati – si cu asta am terminat totul!”.

Intrebat daca sugereaza ca exista un trafic de influenta pe criterii administrative la Guvern, Balcan a raspuns: “Este posibil sa-l numim si asa. Dar eu vreau sa va spun altceva. Acest demers politic, pentru lamurirea situatiei, trebuie sa-l faca domnul presedinte Dumitriu, iar noi, parlamentarii, vom pregati imediat ce incepe sesiunea, pe 1 februarie, o astfel de interventie la nivel de prim ministru, pentru ca numai acolo se poate rezolva aceasta problema. Dvs stiti ca Hotararea de Guvern data de Nastase pe tema miei de ha a fost complet ilegala, numai printr-o lege organica putea sa modifice granitele judetului si sa ia acea mie de hectare. Si stiti bine ca eu m-am certat cu el exact pe tema  asta si pe tema Insulei Mari a Brailei. Consider ca e o tema foarte delicata la acest moment, cu buletinele pentru cetatenii de acolo si asa cum se prezinta lucrurile astazi, cand stam de vorba, buletinele trebuie facute de comuna Vadeni”.

Presedintele PDL Braila, Constantin Dumitriu, nu este insa de acord cu colegul sau de partid, in privinta lui Mihai Capra: “In ceea ce-l priveste pe secretarul de stat Mihai Capra, eu nu am niciun dubiu asupra corectitudinii domniei sale si vreau sa spun ca-l cunosc foarte bine si sunt convins ca Mihai Capra nu a intervenit. Desi el este din Galati, el nu are nicio implicare, sunt convins, in aceasta mizerie facuta de PSD”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-