Published On: lun, Ian 24th, 2011

Se circula in conditii de iarna in judetul Braila – Video

Share This
Tags

Circulatia rutiera in Braila s-a desfasurat, incepand din aceasta dimineata, fara mari probleme, chiar daca ceata a fost destul de deasa. Singurii care au fost afectati au fost soferii autotrenurilor care nu aveau lanturi pentru roti si care au fost trasi pe dreapta de politistii de la Rutier.

In jurul orei 10, zeci de TIR-uri erau oprite in statiile de carburanti de la marginea orasului, sau pe Soseaua de Centura, cele mai multe,  ramase de peste noapte, cand a fost interzisa circulatia autovehiculelor cu masa mai mare de de 3,5 tone pe drumurile judetului.  Dimineata, dupa sedinta comandamentului de iarna, in conditiile in care drumurile nationale, DE 584 si mai toate drumurile judetene erau practicabile, s-a luat decizia sa se permita sa plece la drum doar masinile grele echipate pentru iarna. Echipajele de politie aflate la toate iesirile din oras au cerut tuturor soferilor de TIR aflati in trafic sa opreasca si sa-si monteze lanturile la roti, daca vor sa nu primeasca amenda.

Unii dintre conducatorii auto au preferat insa sa ramana pe loc si sa astepte ridicarea restrictiilor, pe motiv ca patronii le-au dat instructiuni clare sa nu puna lanturile, fiindca se distrug cauciucurile.

“Am plase, doamna, sub sub remorca, dar nu le pun, ca nu am nevoie, masina e dotata cu cauciucuri pentru iarna noi si am mers cu ele sute de km pana acum, pe sosele inzapezite, fara nicio problema. Daca pun plasele la cauciucuri, distrug si aripile si se fac stricaciuni de zeci de milioane de lei! Cine le plateste? Patronul mi-a spus sa nu plec, daca ma obliga sa pun lanturi, a zis sa stau aici, pana se da drumul la circulatie, asa ca n-am ce face. Oricum, nu mai dureaza mult, vreo ora-doua si cred ca se ridica restrictia, ca drumurile am auzit ca sunt bune”, ne-a spus un sofer.

“Sa curete drumurile, ca de-aia platim taxe si impozite, de-aia platim roviniete! Nu s-a dat cu sare, nu s-a dat cu nimic! Noi stam aici, dar daca nu se duce marfa, nici noi nu luam bani! Rovinieta platim, sosele, nu,  parcare, nu, astia ne alunga de aici, din statia de carburanti, ce facem, stam ca cainii, huliti de toata lumea asta! Stam aici de aseara, de la ora 6!”, ne-au declarat, indignati si soferii unor TIR-uri aflati intr-o parcare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-