Published On: mie, Ian 19th, 2011

Sculschi il ameninta pe primar ca-l da in judecata, daca nu-si ia in serios atributiile pe linia protectiei sociale – VIDEO

Share This
Tags

* seful Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Alexandru Sculschi, este extrem de nemultumit de modul in care Primaria municipiului actioneaza, pentru sprijinirea familiilor cu copii aflate in dificutate

Conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului este foarte nemultumita de colaborarea cu primarii din judet, mai ales de  cea cu primarul municipiului, Aurel Simionescu. Directorul DGAPC, Alexandru Sculschi, declara ca primarii nu-si fac datoria legala de a-l informa cu privire la existenta, pe raza localitatilor lor, a unor familii cu copii aflati in situatie de risc si de aceea, nu poate interveni la timp. Mai mult, spune directorul DGASPC, edilii nu-si fac nici datoria de a ajuta financiar familiile foarte sarace, astfel incat luarea copiilor in grija statului si dezbinarea familiilor sa fie o masura luata in cazuri extreme de grave si nu solutia general valabila. Foarte nemultumit este Alexandru Sculschi si de primarul municipiului, Aurel Simionescu, pentru ca, spune seful DGASPC, in loc ca municipalitatea sa anunte Directia despre cazurile grave in care sunt implicati copii, este exact invers. Numai in ultimele trei zile, Directia a informat primaria despre doua astfel de cazuri si a solicitat prezenta celor din primarie la doua adrese din oras, unde locuiau familii aflate in situatii de risc.

Unul din aceste cazuri a fost o familie din cartierul Radu Negru, unde parintii si cei 9 copii, cu varste intre doua luni si 15 ani, locuiau in conditii extreme de precare. Cazul a intrat in atentia DGASPC odata cu efectuarea anchetei sociale pentru incadrarea unuia dintre copii in grad de handicap. Asistentii social nu au constatat ca ar fi vorba despre neglijarea copiilor, insa au stabilit ca desi familia are venituri lunare de circa 9 milioane lei, mizeria din gospodarie era una de neimaginat. Prezenta la fata locului, sefa Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei, Nicoleta Oancea, s-a aratat indignata de faptul ca gunoaiele invadau casa.

Alexandru Sculschi i-a lui Oancea ca nu a stiut din timp de acest caz si i-a cerut sa se ia masurile impuse de lege, pentru imbunatatirea conditiilor de trai ale familiei in cauza. El a avertizat ca nu vrea sa se ajunga la situatia in care DGASPC sa dea in judecata Primaria, pentru ca nu se implica, insa daca va constata ca se continua in acest fel, o va face: “Este datoria Primariei sa semnaleze un astfel de caz, in care un numar foarte mare de copii impreuna cu familia, intampina o serie intreaga de dificultati de natura materiala. In momentul acesta nu am identificat o forma de abuz sau de neglijare asupra copiilor. Iata de ce asteptam planul de servicii pe care trebuie sa-l intocmeasca reprezentantii Primariei, asa cum sunt obligati pe lege si in masura in care recomanda in acest plan o interventie a DASPC, aplicarea unei masuri de protectie speciala, atunci o sa intervenim si vom lua si bebelusul de cateva luni si mama acestuia, eventual, chiar toti copiii, intr-un centru de plasament. Repet, e nevoie de interventia Primariei, atat la nivel de commune, de orase, cat si mai ales la nivel de municipiu. Daca va fi cazul, voi face si un astfel de gest extrem, de a da in judecata Primaria, pentru ca autoritatile publice locale trebuie sa se trezeasca si sa puna in aplicare prevederile legilor in vigoare”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-