Published On: joi, Ian 13th, 2011

Recensamant general agricol: Directia Agricola Braila ocupa locul 16 pe tara

Share This
Tags

* Desi pana la sfarsitul perioadei in care se va realiza Recensamantul general agricol mai este foarte putin, Directia Agricola Braila este cotata pe locul 16 pe tara in clasamentul judetelor * O parte dintre brailenii pe la care au ajuns recenzorii au fost reticenti in privinta furnizarii datelor

Prefectul Dumitru Popa a declarat in aceasta dimineata ca activitatea institutiei a fost una buna pe tot parcursul activitatii, depasind media pe tara.
“Suntem in general in activitate si ne-am mentinut in permanenta peste media pe tara la ceea ce inseamna activitate. E adevarat ca nu suntem ca Aradul cu 98 %, dar suntem pe locul 16, Braila are 83,24 %, iar media pe tara este 82,76 %. Speram sa nu avem surprize si sa terminam la timp”, a spus prefectul.
Directorul Directiei Agricole, Traian Cismas spune ca oamenilor nu trebuie sa le fie frica de recensamant si ca trebuie sa nu aiba retineri in a raspunde deschis la toate intrebarile.
“Recensamanetul agricol este de fapt o cercetare statistica si are ca obiectiv culegerea datelor care se refera la suprafetele si utilizarea terenurilor agricole, efectivele de animale, precum si familiile de albine, plantatiile viticole si pomicole, utilaje si masini agricole, irigatii, persoane care desfasoara activitati agricole, metodele de productie agricola si de dezvoltare rurala. Important este faptul ca se va masura de fapt potentialul agricol al tarii si se va asigura punerea in practica a programelor de dezvoltare a agriculturii si a statului romanesc”, a precizat Traian Cismas.
Potrivit acestuia formulare si datele de recensamant sunt confidentiale si sunt folosite numai in scop statistic, fara un caracter fiscal, asa cum s-a vehiculat si probabil ca pe unele persoane le-a facut mai reticente. Prin instruirile facute li s-a explicat recenzorilor aceste aspecte, iar mai departe ei le-au transmis catre persoanele recenzate.
Afirmatiile sale au fost intarite de prefectul Dumitru Popa, dar si de directorul Directiei de Statistica Braila, Anca Constantin.
“Scopul nu este acela de a impozita oamenii, datele ajung la primarii sub forma statistica, fara nume”, a argumentat prefectul, in timp ce Anca Constantin a intarit: “Absolut totul este confidential, nu se cer documente, se merge pe incredere. Recensamantul general agricol are ca obiective evidentierea schimbarilor structurale intervenite in perioada de post aderare, precum si fata de recensamantul general agricol 2002. Recenzarea a inceput pe 2 decembrie, suntem in plin proces de recenzare. Saptamanal, in zilele de miercuri si vineri se raporteaza la Secretariatul Tehnic Central, de fapt raporteaza recenzorii coordonatori la nivelul fiecarei localitati situatia exploatatiilor recenzate. Mai avem cateva zile pana la final, pe 31 ianuarie se incheie perioada de recenzare, dupa care fiecare va verifica datele, iar pe 15 februarie se vor prezenta cu formularele in vederea predarii”.
La actiune participa 341 de recenzori, iar plata este de 50 lei/zi de activitate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-