Published On: vin, Ian 28th, 2011

PSD Braila nu agreeaza ideea listelor comune cu PNL si PC la alegerile locale

Share This
Tags

* seful social-democratilor braileni, Gheorghe Bunea Stancu, a aflat cu neplacere ca s-ar putea ca legal, aceasta sa fie unica varianta de lucru, dupa inregistrarea la tribunal a aliantei intre PSD si ACD

Nici nu  s-a perfectat oficial alianta intre PSD si ACD (ce cuprinde PNL si PC), ca unii deja isi fac probleme in teritoriu, in ceea ce priveste modul in care se vor stabili viitorii candidati la alegerile locale. Liderii locali PSD au aflat cu neplacere ca este foarte posibil ca, odata inregistrata la tribunal, cele trei partide sa fie obligate sa mearga pe liste comune, ceea ce va face extrem de delicat procesul de decizie in privinta desemnarii candidatilor. Presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost pus pe ganduri de aceasta veste: “Se pare ca se va merge, pana la urma, pe liste comune. Motivul este – nu stiam asta, dar trebuie verificat – ca nu putem sa anuntam o alianta la judecatorie, fara a avea liste comune. Eu am crezut si cred si acum ca poti sa creezi o alianta preelectorala – chiar asa se si numea pe timpuri – si dupa aceea puteau fi considerate voturi prin cumulare. Se pare ca nu. Daca e asa, vom discuta cu cei de aici, trebuie sa respectam majoritatea si trebuie discutat de procentul fiecaruia, in functie de alegerile locale precedente, ca aia avem, sau in functie de eventual un sondaj la nivelul fiecarui judet, pentru a stabili procentele. Si aici discutam de doua parti ale aliantei: PSD si acest ACD care s-a facut, cu PNL-ul si PC-ul, deci nu discutam de trei parti, cum incearca sa se impuna. Nu putem discuta de paritate, ca nu asta este optiunea electoratului. In conditiile in care vor sa discutam de paritate, probabil ca vor ramane cu mai putine organizatii judetene la nivelul tarii”.

Stancu este ingrijorat si de faptul ca este posibil ca, de fapt, cele trei partide sa fie obligat sa merga cu un candidat comun pentru presedintia CJ Braila, dar si pentru Primaria municipiului, ceea ce n-ar fi deloc simplu, mai ales in conditiile in care PSD considera a avea cele mai mari sanse, la ambele functii: “Eu va dau un exemplu, va fi foarte greu de discutat presedintia si primaria de la  Braila, pentru a este clar, cel putin astazi, nu stiu in viitor, nu putem discuta un astfel de subiect, daca tinem cont de optiunea celor care baga votul, nu de optiunea noastra. Daca mergem pe caii care nu sunt castigatori, nu e bine. Exista discutia ca aceia care detin in prezent presedintia CJ si primaria sa continue pentru un nou mandat, dar nu este nimic sigur. Este o propunere a PSD-ului, care sigur ca nu-i pica bine PNL-ului, ca acei care sunt astazi pe functii sa candideze de drept pe aceleasi functii, daca doresc si daca partidul ii impinge in fata. Parerea mea este ca trebuie sa fie optiunea celui care vrea sa candideze sau nu, ca daca eu nu vreau sa mai  candidez, nu poate sa ma oblige nimeni, nu?”.

Seful PSD Braila spune ca si cu sondajele pentru stabilirea candidatilor este o problema, pentru ca acestea costa si cand e vorba de “cotizat”, nu se inghesuie nimeni. Solutia, in opinia lui, este sa se renunte la firmele profesioniste si sa se faca sondajele cu tinerii de la cele trei partide: “In conditiile astea trebuie sa faci un sondaj de opinie, facut probabil de o firma neutra, dar trebuie sa se cotizeze si cand ajungem la bani, e o problema la toata lumea si atunci va trebui sa il facem noi, cu tineri, cu intrebari pe care le agream si unii si altii, ele se aduna la un loc si o comisie mixta le numara si face un clasament. E o ideea pe care o avem noi, aici, la Braila, ca n-o sa arunc acum cu miliarde, ca sa fac sondaje, ca trebuie facute in fiecare comuna, adica nu e simplu. Scapam mai usor cu tinerii pe care-I tinem langa noi de atatia ani de zile”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-